Робокоп

Why is America so robo-phobic?” Нека не се лъжем, що се отнася до новата версия на „Робокоп”, ние сме далеч по-големи „робо-фоби” от Америка. Обикновено отношението ни към римейка на някоя любима класика като „Зов за завръщане”, „Кери”, „Нещото” или „Злите мъртви” започва с тотално отрицание, после следват едно-две супер-любопитни и интересни режисьорски и кастинг решения, които леко приспиват хейта ни, и накрая са  трейлърите, които изглеждат впечатляващо и вкарват в главите ни еретични мисли от рода на „може пък филмът да не е чак толкова лош”. Но в случая с „Робокоп”, положението не е такова.

Силните режисьорски и кастинг решения бяха налице – Хосе Падиля е доста интересен режисьор, а Гари Олдман, Майкъл Кийтън, Джаки Ърл Хейли и Самюъл Л. Джаксън са актьори, способни да подобрят всеки един филм, но те така и не успяха да притъпят ненавистта ни към филма, а първият трейлър, който видяхме в началото на септември, като цяло ни остави тотално безразлични, а някои моменти откровено ни подразниха.

Сега, с дебютирането на най-новия трейлър на филма, получаваме нова възможност да се подлъжем по отношение на филма и не можем да отречем, че ни се иска. Няколко месеца в самозаблуда са по-добре от няколко месеца в недоволство и мрънкане.

Не, още веднъж, не сме доволни. На първо и второ гледане определено откриваме подобрение спрямо първия трейлър, но като цяло и тази реклама не работи за нас. Това, което ни крепи и ни вдъхва надежда, че поне филмът няма да е пълна трагедия, са думите на Джаксън, който коментира някои от моралните измерения на „Робокоп” и присъствието им в рекламите.

„Искаме трейлърите да са вълнуващи. След това хората ще гледат филма и ще открият, че той е морално интригуващ и ще „туитват” на приятелите си, по дяволите, „that shit” е морално интелигентен.”

А дано!

Вижте и най-новия плакат на филма заедно с предишния, който предния път пропуснахме да ви представим.

Робокоп - плакат

В „Робокоп”, през 2029 г. мултинационалният конгломерат „OmniCorp” е в центъра на производството на роботи. Техните модели печелят американските войни навсякъде по земното кълбо и сега те искат да доведат технологията на „домашния фронт”. Алекс Мърфи е грижовен съпруг, баща и добър полицай, който прави всичко по силите си в борбата с престъпността и корупцията в Детройт. След като е смъртоносно ранен по време на изпълнение на служебните си задължения, „OmniCorp” използват изключителната технология на роботизиране, за да спасят живота на Алекс. Той се завръща на улиците на града с невероятни нови способности, но с проблеми, с които нито един обикновен човек не се е сблъсквал досега.

Режисьор на „Робокоп” е Хосе Падиля, а в ролите ще видим Джоел Кинеман като Алекс Мърфи/Робокоп, Аби Корниш, Майкъл Кийтън, Самюъл Л. Джаксън, Гари Олдман, Джей Барушел, Джаки Ърл Хейли, Дженифър Ел, Ейми Гарсия и Майкъл Кенет Уилямс.

Премиерата е 7 февруари 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Shit.
    На злато рециклаж не се прави. Само вижте новите клипове на Oldboy и си правете изводите колко лоши римейка ни чакат.
    Пфу.