Покрай всичкото вълнение, придружаващо „Отмъстителите: Война без край“, малко на заден план остана новината за новия сериал на Marvel „Cloak and Dagger” („Плащ и Кинжал“). Факт е, че датата на премиерния епизод наближава и е крайно време да обърнем внимание и на този проект.

Marvel’s Cloak and Dagger” ще разказва историята на двама тинейджъри – Танди Боуен, в ролята Оливия Холт, и Тайрон Джонсън, който ще бъде изигран от Обри Джоузеф. Те идват от коренно различни места, но поради стечение на обстоятелствата трябва да се справят с бремето на новопридобитите си суперсили. Тайрон (Плащ) притежава способността да използва тялото си като портал към “тъмния свят”, чрез който може да се телепортира, както и да пренася жертвите си в тъмнината, а Танди (Кинжал) може да създава с ума си кинжали от светлина, които имат способността да нараняват или изцеряват.

Символиката на светлината и тъмнината, в комбинация с нечовешките сили на двамата герои, ги свързват един с друг… а можем да се досетим откъде ще се появи и романтичният привкус на сериала. Успяхме ли да събудим любопитството ви? Ако да, най-интересното тепърва предстои…

Трейлър

https://www.youtube.com/watch?v=PZCs93cGcdY

Тийзъри

https://www.youtube.com/watch?v=6tIZZbAjJOs

В комиксите „Cloak аnd Dagger“ са си партнирали с известни герои като Капитан Америка, Спайдър-мен, Х-мен и други участници във вселената на Marvel. В трейлърите се виждат известни промени в историята на героите, изобразени в комиксите, но именно това различие ще доведе до един свеж поглед върху тези класически персонажи. Трябва да признаем, че идеята за двама свързани помежду си герои е нещо, което все още не сме получили като отзвук на геройските филми дори и на малкия екран.

Мелодраматичните „Стрелата” и „Светкавицата” на CW не отговарят на супергеройския стандарт, наложен от филмите на Marvel, и именно тяхното място на малкия екран се надяваме да заеме „Cloak аnd Dagger“, като по-добра тяхна версия. Въпреки че на теория тийнейджърски сериал за супергерои звучи доста притеснително, трейлърите досега ни дават основание да очакваме „Cloak аnd Dagger“ с нетърпение. Екшън, приключения, герои на Marvel, младежки проблеми, свързани с израстването, представени през призмата на справянето със суперсили и романтика – звучи като рецепта за успех.

cloak-and-dagger-poster-1-20180504 cloak-and-dagger-poster-3-20180504 плакат

Освен подкрепата на Marvel и дългогодишните истории в комиксите, „Cloak and Dagger” разполага и със солиден набор от актьори. Към Оливия Холт и Обри Джоузеф се присъединяват колоритните Андреа Рот („Синя кръв“), Глория Рубен („Мr. Robot“), Майлс Мюсенден („Bloodline“), Карл Лундстед („Анатомията на Грей“), Джеймс Сайто („Животът на Пи“), Дж. Д. Евърмор („Истински детектив“) и други.

Сериалът е ко-продукция на телевизионния отдел на Marvel и ABC Signature Studios, което води, само по себе си, до подкрепата на някои силни играчи зад кадър. Джо Покаски („Герои“) заема позицията на шоурънър, а ръководителят на телевизионния отдел на Marvel Джеф Лоб („Luke Cage“, „Iron Fist“) и Джим Кори („Luke Cage“, „Iron Fist“) са изпълнителни продуценти на проекта.

Marvel’s Cloak and Dagger” дебютира на 7 юни по Freeform, с двучасово събитие, а Джина Принс-Байтууд („Любов и баскетбол“) ще режисира първата серия. Надяваме се това да е първата нова стъпка в правилната посока за Marvel, а не повторение на „Inhumans”.

cloak-and-dagger-poster-comic-20180504

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *