venus-in-fur-img-2509-01

Не сме имали много поводи да пишем за „Venus In Fur” на Роман Полански и с изключение на едно бързо представяне на проекта, покрай първата снимка от снимачната площадка, просто нямаше какво да пишем и показваме. Филмът, който е екранизация на пиесата на Дейвид Айвс за режисьор, издирващ актриса за новата си постановка, беше представен на фестивала в Кан през пролетта (където получи типичните „смесени” ревюта – някои критици го наричат плосък и само привидно остроумен), но след това, по една или друга причина, не беше показан на нито един от последвалите по-големи фестивали.

Сега обаче, с наближаването на френската премиера, получаваме трейлър и плакат, които да ни дадат някаква представа какво ни е подготвил Полански този път.

За съжаление, това е филм, в който – без да искаме да омаловажим атмосферата или визията като цяло – диалогът е от огромно значение, а ние не сме много силни по френски, така че не можем да коментираме трейлъра, преди да го видим с английски субтитри (ще кажем само, че май Матийо Амалрик на няколко пъти прекалява с нервните, притеснени жестове). Плакатът обаче, дори и на френски и въпреки че става дума за тийзър, няма този проблем – грабва окото и очевидно е съвсем подходящ за филма.

venus-in-fur-poster

Като допълнение вижте и няколко нови снимки.

venus-in-fur-img-2509-06  venus-in-fur-img-2509-11 venus-in-fur-img-2509-08 venus-in-fur-img-2509-07 venus-in-fur-img-2509-12 venus-in-fur-img-2509-10 venus-in-fur-img-2509-09 venus-in-fur-img-2509-05 venus-in-fur-img-2509-02 venus-in-fur-img-2509-04

Режисьор на „Venus In Fur” е Роман Полански, а в главните роли са Матийо Амалрик и Еманюел Сание. Филмът тръгва по френските кина на 13 ноември, все още нямаме информация за американска премиера, а ние се надяваме да успеем да го видим на някой от родните ни фестивали.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *