Едно е да видиш снимки, съвсем друго е действителни кадри. HBO Films разпространиха кратък тийзър трейлър на „The Girl”, който нагледно доказва това, за което опяваме във всичките ни новини, посветени на този филм до момента, а именно, че физическата прилика съвсем не е всичко, що се касае изиграването на действителни личности.

Начинът, по който Тоби Джоунс прави маниерите и специфичния изказ на Хичкок, е удар в десетката и за разлика от изпълнението му на Труман Капоти, което бе пренебрегнато заради това на Филип Сиймур Хофман, чиито филм имаше късмета да излезе по-рано (с това не искаме да омаловажаваме неговата страхотна роля – просто казваме), тук той е с предимство, тъй като прекият му конкурент Антъни Хопкинс и неговият „Hitchcock” ще се появят чак догодина.

Не знаем защо, но, въпреки че „The Girl” е посветена на „обсебващата връзка” на Алфред Хичкок с Типи Хедрън, не очаквахме снимачният процес на „Птиците” да е чак толкова застъпен. Може би сме се подвели от това, че в голяма част сексуалният тормоз, който е трябвало да изтърпи Хедрън, се е случил извън снимачната площадка. Но както и да е, това е добра новина и нямаме търпение да видим повечко задкулисни подробности (и пикантерии) от класиката на Хич.

Режисьор на „The Girl” е Джулиън Джарълд („Да бъдеш Джейн Остин”, „Завръщане в Брайдсхед”), а сценарият е дело на Гуинет Хюз („Mysterious Creatures”). В ролите освен Тоби Джоунс и Сиена Милър ще видим Имелда Стаунтън, Пенелъпи Уилтън, Шон Камерън Майкъл и др.

Премиерата на филма е 20 октомври по HBO.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Toзи така и не го гледах, но „конкурентният“ проект „Hitchcock“ ми хареса.