Assassin's Creed

Обнадеждаващо развитие около новините за една от очакваните и обсъждани адаптации на видеоигри, която предстои да се срещне с публика на голям екран – компанията New Regency, която стои зад проекта на Стив Макуин „12 Years A Slave” , е подписала сделка със създателите на поредиицата „Assassin’s Creed” – Ubisoft, и ще съ-финансира проекта, като се очаква и да разпространят бъдещия пълнометражен филм с помощта на 20th Century Fox.

Може би в момента, в който Майкъл Фасбендер обяви интереса си (не само да участва, но и да продуцира) към „Assassin’s Creed”-екранизацията, компаниите решиха, че не е зле да обърнат по-сериозно внимание на идеята, защото тя очевидно притежава „златен” потенциал. Първо се разчита на геймър-маниаците, второ – държи се сметка за фен-базата на все по-популярния Фасбендер. И въпреки че се очаква да скрие пронизителния си син поглед под качулката на майсторския убиец (коя точно от „реинкарнациите” на главния персонаж ще поеме Майкъл, май не е много сигурно, чуват се слухове за Алтаир), актьорът е достатъчно силен магнит за широк кръг публика – дори киномани, които откровено не си падат по игрови сюжети и/или кървави разправи в реално време за норматив.

Предлагаме ви да видите трейлър на третата част на играта, сюжетно ситуирана в революционно-колониална Америка, която излиза буквално тези дни.

За незапознатите ще припомним накратко –

Assassin’s Creed” излиза за първи път през 2007 година. Главен герой е Дезмънд Майлс – собственик на бар в дистопичното бъдеще, отвлечен от могъща корпорация (нещо подобно на модерни тамплиери?!), който е наследник на изкусна фамилия убийци. Корпорацията го принуждава да използва устройството „Animus”, с чиято помощ Майлс оживява спомените на своите предшественици. Целта е една – да се открият определен брой артефакти, наречени „късчета от Рая”, които заедно управляват могъща сила – да се контролира човечеството и да се промени съдбата му. В играта и продълженията й са включени убиеца Алтаир, чиито спомени са от времето на Кръстоносните походи в Близкия Изток, и убиеца Ецио от Флоренция през 14 век. В сюжета на „Assassin’s Creed III” Майлс ще използва спомените на още един свой предшественик – метис в колониална Америка от края на 18 век…

Очевидно поредният „майстор на оръжието” след Алтаир и Ецио е Конър, чиято история е представена подробно и доста „бъбриво” в последния рекламен трейлър. Честно казано, много повече ни харесваше лятната британска реклама – вероятно заради волния полет на орела, който толкова подхожда на индианския дух (може би?!) на приключението. Ако Ubisoft Motion Pictures искат да използват правилния момент, трябва да действат бързо, да намерят сценаристи и режисьор и да са готови да стартират снимки до следващото лято. Така филмът евентуално ще е готов през 2014 и ще бъде уловен „гребена на вълната” на интереса и към поредните издания на играта, и към „актуалността” на Фасбендер. Стискаме силно палци – и прогонваме духовете на спомените от други екранизации на видеоигри, които даже няма да си правим труда да споменаваме…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment