Близки срещи от третия вид

Запознати сте със специфично-разграничителните ни чувства към тандема Брад БърдДеймън Линделоф още от май, когато за първи път споменахме общия им проект „1952” , спряган като блокбастър за Disney. Сега е време за нови подробности, които се надяваме да ни осветлят поне малко какво именно ще трябва да очакваме от тях. За момента се знаеше, че снимките на „1952” ще започнат догодина, Линделоф ще е продуцент и че този филм няма нищо общо с проекта на Бърд „1906” за земетресението в Сан Франциско, който така и остава в границите на пожеланията, засега.

Според информацията на Vulture, в сценария на Линделоф става дума за извънземни, които правят първи контакт със Земята в наше време. Говори се, че сценариста и режисьора синхронно имат желание да направят филм в духа на „Близки срещи от третия вид” и че протагонистът ще бъде мъж на около 40 години, подобно на Ричард Драйфус в ролята на Рой Ниъри. Той ще трябва да събере в едно всички парченца от тайнствената мозайка и да разгадае мистерията, пред която е изправен, но самият филм най-вероятно няма да включва/показва контактът със извънземния разум.

Заглавието „1952” идва от една кутия с документи, оставена в личната „лаборатория” на Уолт Дисни. Съдържанието на материалите показва, че по тях е работено и стремежът е бил да се развие идеята за връзка с разум от космоса. Освен това заглавието на проекта може и да се отнася до прочутия „Вашингтон НЛО инцидент”, когато изглежда сякаш седем летящи чинии се появяват на радара на Националното летище.

Най-вероятно може да очакваме „viral”-кампания с „търсене на съкровища”, която постепенно ще разкрие детайли около сюжета на филма. „Приемникът” ни винаги е настроен на честота „фентъзи”, „фантастика” и/или „извънземни”, така че няма защо да се притеснявате от информационно затъмнение по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. И ако се получи нещо от рода на „Super 8“ ще е добре. „Близки срещи от третия вид” е сред любимите ми филми от детството и даже точно тази седмица си поръчах някакво издание за 30-годишнината му. 🙂 🙂 🙂