Бен Афлек режисира „Justice League”?

Повече от сигурно е, че Warner Bros. искат да се развихрят в мащаб по повод идеята за (другото) обединение на супер-герои „Justice League”. Кристофър Нолън обаче не проявява какъвто и да било интерес към комикс-руслото, и компанията ще трябва да разчита на други две имена, които биха се справили с подобен проект – Дейвид Йейтс (с опита от „Хари Потър”) и Бен Афлек. Сценарият на Уил Бийл е стигнал едиин от получателите, но представителите на Афлек са споделили само и единствено, че той може да се срещне с ръководството на компанията. Най-вероятно за да им откаже лично.

Защото именно това би било най-правилното решение за актьорът-режисьор, който продължава да се радва на чудесни отзиви за работата си и от двете страни на камерата, ала не в блокбастърни мастодонти, а в среднобюджетни екшън-драми, които се правят с толкова огромни усилия в големите продуцентски студия. Захване ли се с „Justice League”, Афлек рискува да профука кредита си на доверие у почитателите на стойностното кино и в същото време да привлече ироничните усмивки на уикенд-синеплексовата публика.

„Ако” обаче все още е неисторическо понятие, за разлика от думите на Афлек, които влязоха в историята и колегите отвъд Океана си ги припомниха преди ден-два:

„Супер героите са вече минало за мен – няма да участвам повече в подобен филм! За да посветя две години от живота си на един проект, аз трябва да го обичам с еднаква сила и в първия, и в неговия 500-тен ден. За да режисирам, аз трябва да съм част от историята, която искам да разкажа”.

Не можем да си го представим като някои от героите на DC Comics (на възраст е вече!), а тези думи са доказателство за зрялост и в режисьорската му опитност. Вярваме, че разумът ще надделее – и търсенето на режисьор ще продължи в други посоки.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Бен Афлек като режисьор е доста по-добре от Бен Афлек като актьор.

  2. ДА ТЪРСЯТ РЕЖИСЬОР , КОЙТО ИМА ОПИТ С ФАНТАСТИКАТА КАТО :Гилермо ДЕл Торо,Джеймс Камерън,Стивън Спилбърг,Братята Коен,Майкал Бей,Роналд Емрих ,а не да правят експерименти с неизвестни