Крисчън Бейл и Брадли Купър

Първо да отметнем най-важното: за съжаление „American Bullshit” едва ли ще излезе по кината с това заглавие, така че не се привързвайте към него. Но проектът все пак заслужава внимание – сценарият на Ерик Уорън Сингър беше споменат в „Черния списък 2010”, режисьор ще е Дейвид О. Ръсел, а в една от главните роли ще видим Кричсън Бейл.

Бейл и Ръсел отново ще работят заедно (след доста успешния и за двамата „Боецът”), а към тях може би ще се присъедини и Брадли Купър, който засега не е официално потвърден, но никак няма да ни изненада – той пък работи с Ръсел по „The Silver Linings Playbook”, който се очаква по кината в края на годината. Като добавим към всичко това и сюжета на филма (истинската история на „Abscam”, тайна и крайно нестандартна ФБР операция от 80-те, която трябва да изкорени корупцията в конгреса), картинката се очертава доста обещаваща.

Разбира се, за да се получи точно този вариант на „American Bullshit” тримата споменати по-горе трябва да координират програмите си, а това може да се окаже доста трудна задача: Бейл ще има доста работа покрай премиерата на „The Dark Knight Rises”, в момента снима „Out of the Furnace” и (ако вече не го е направил) всеки момент ще се прехвърли към „Lawless” и „Knight of Cups” на Терънс Малик; Купър снима „Serena” с Дженифър Лорънс, след това може да участва в „Here There Be Monsters” и/или в неозаглавен филм на Уди Алън с Кейт Бланшет, а на всичкото отгоре го чака и „Последният ергенски запой 3”, а пък Ръсел довършва „The Silver Linings Playbook” и после може би ще режисира и биографичен филм за Бъди Холи. Дето се казва, работа да има.

И за финал искаме да споменем и Меган Елисън, която според Deadline ще финансира проекта (с около 30 до 40 млн. долара) чрез своята „Annapurna Pictures”. Още не е 100% сигурно, но ако се получи, това означава, че филмът започва снимки януари 2013, а ние имаме още едно нетипично, обещаващо, независимо заглавие, за което да благодарим на Меган.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *