Disney ни зарадваха с прекрасни снимки на различни герои от много-сърдечно-и-дълго-очаквания черно-бял проект „Frankenweenie”  – и ние бързаме да зарадваме почитателите на стоп-моушън анимацията и лудостта на „Създателя” Бъртън.

Надяваме се вече всички знаете, че филмът ще бъде пълнометражна версия на същата история, реализирана от шантавия кинаджия в къс вариант през 80-те години. Странното е, че част от персонажите на снимките поразително напомнят героите на „Булка труп”, но ефектът сигурно е търсен. Ето и имената на старите партньори-приятели на Бъртън, които вдъхват живот с гласовете си в „оживителната” история за сладкото кутре Спарки: Катрин О’Хара („Бийтълджус”, „Кошмари преди Коледа”), Мартин Шорт („Марсиански атаки!”), Уинона Райдър („Бийтълджус”, „Едуард Ножиците”), Кончата Феръл („Едуард Ножиците”), Мартин Ландау („Ед Ууд”, „Слийпи Холоу”), а много специално „камео” е предвидено за Кристофър Лий, за когото много често има определени важни акценти във филмите на Бъртън.

Черно-бялата любима история на Тим, заради която преди 20-30 години са го „освободили” от Disney, се превръща в хит, на който студията държи – и това ако не е висша форма на ирония на съдбата? За студиото, не за твореца, ‘щото той си продължава да прави хитове (кой с по-впечатляващ, кой с по-спорен успех и/или качества) и хич не го е грижа дали са му отдали дължимото „признание”.

Frankenweenie” излиза на „дигитално 3D” на 5 октомври и се очертава да е третия филм със семейна ориентация и хорър-тематика – след стоп-моушън анимацията „ParaNorman” на студиото Laika, който се очаква на екран през август, и компютърно-генерирания филм на Sony „Hotel Transylvania”, чиято премиерна дата е през септември. И за да не съм съвсем безпристрастна си признавам, че мацката с четирите опашки и меланхоличния поглед ми е най-много на сърце от тук показаните образи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *