Хю Лори и Рей Уинстоун, злодеи в „Робокоп” и „Ной”

от на 2012-06-14
 

Хю Лори и Рей Уинстоун

И двамата са отлични актьори, и двете роли са на злодеи, и двете новини са не съвсем сигурни и още на етап „преговори”. Но с това приликите се изчерпват, защото проектите са безкрайно различни, което обаче въобще не ни пречи да ги обединим в една новина, най-вече защото иначе няма как да огреем навсякъде.

Започваме с Хю Лори, който според Variety преговаря за ролята на главния злодей в „Робокоп” на Хосе Падиля – римейк, който постепенно набира възмутително добър кастинг, включващ Джоел Кинеман в главната роля, Аби Корниш, Самюъл Л. Джаксън и Гари Олдман. Единственото, което леко ни притеснява в най-новото попълнение (самият Хю Лори ни е любимец от време оно и умираме от кеф да казваме „Не, не се казва Хаус!”), е ролята на „студен, саркастичен шеф на „Omnicorp”, мега-корпорацията, отговорна за създаването на Робокоп. Да, няма съмнение, че Лори ще се справи блестящо с ролята и ние винаги сме готови да го гледаме като саркастичен гадняр, а в случая явно имаме шанс да го видим като 100%-тов, неподправен злодей, което все пак не се случва всеки ден. Но честно казано, не ни се иска от тук до края на света да играе само и единствено вариации по темата „Хаус”.

Вторият гореспоменат злодей е Рей Уинстоун в „Ной” на Дарън Аронофски – казахме ви, че е доста различен проект, но отново става дума за супер актьор, който се присъединява към обещаващ кастинг. За съжаление, съвсем скорошните слухове за Лиев Шрайбър в ролята на злодея не се сбъднаха, но трябва да признаем, че с удоволствие ще гледаме Уинстоун във филма. Според Deadline Аронофски е искал актьор с по-застрашително присъствие, който да се изрепчи на Ръсел Кору в ролята на Ной. И е направи чуден избор – Уинстоун има предостатъчно от нужните според режисьора „сила и решителност”, може би дори повече от Кроу.

С две думи, добър избор и на двата фронта, дано само преговорите да завършат успешно. Няма да се разсърдим на едно официално потвърждение. Или две.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Z
  2012-06-14 at 14:27

  Не, не става, просто злодеите не фъфлят!! :))
  Но пък…., Лори го видях за пръв път в Blackadder(най-великият и култов(комедиен)сериал правен някога… period), като Jорj(мразя „дж“, просто не е същият звук, „дз“ също). И да си призная още не мога да повярвам, че от роля на глуповат добряк успя да мине на циничен гений в Хоус и да му се получи повече от добре. И всъщност май ще е добър злодей, първия фъфлещ злодей. :)))

  Отговор

 • 2012-06-14 at 16:37

  Оф, дано този „Ной“ да е грандоманска интерпретация на тема „село Бисер“, защото ако тръгнат да пълнят пингвини, птицечовки и мравояди в някаква плаваща каруца, ще стане много зле.

  Отговор

 • Z
  2012-06-14 at 16:51

  @Silver
  Каквото и да правят ми намирисва на shitload of religious bullshit.

  Отговор

 • 2012-06-14 at 17:38

  Абе това, че им атрябва злодей в човешка форма, както и разни ранни изказвания на Аронофски, че това няма да е съвсем библейски прочит на историята за катаклизъм с потоп, каквато има практически всяка култура, дават някаква надежда. От друга страна, интересно е как 40% от Америка ще погледне на небуквална интерпретация и, следователно, колко милиона могат да заделят от Парамаунт за disaster movie от този род.

  Най-големият повод за притеснение, естествено е, че режисьорският стил на Аронофски е един такъв никакъв по принцип.

  Отговор

 • 2012-06-15 at 20:13

  Досега не съм оставал разочарован от Аронофски, така че тук няма да имам оплаквания, докато не видя нещо веществено, което да ме издразни.

  Отговор

 • 2012-06-16 at 02:42

  Ами аз ще имам оплаквания ако цял филм операторът следи гърба на Кроу, както цял Лебед следеше гърба на Натали, и както цял Кечист следеше гърба на Рурк.

  Отговор

 • 2012-06-18 at 17:47

  Ха-ха, да, време е да смени стила, макар че това би бил един интересен подход към „високобюджетна библейска епика“. :)

  Отговор

Коментирайте