Хю Лори и Рей Уинстоун

И двамата са отлични актьори, и двете роли са на злодеи, и двете новини са не съвсем сигурни и още на етап „преговори”. Но с това приликите се изчерпват, защото проектите са безкрайно различни, което обаче въобще не ни пречи да ги обединим в една новина, най-вече защото иначе няма как да огреем навсякъде.

Започваме с Хю Лори, който според Variety преговаря за ролята на главния злодей в „Робокоп” на Хосе Падиля – римейк, който постепенно набира възмутително добър кастинг, включващ Джоел Кинеман в главната роля, Аби Корниш, Самюъл Л. Джаксън и Гари Олдман. Единственото, което леко ни притеснява в най-новото попълнение (самият Хю Лори ни е любимец от време оно и умираме от кеф да казваме „Не, не се казва Хаус!”), е ролята на „студен, саркастичен шеф на „Omnicorp”, мега-корпорацията, отговорна за създаването на Робокоп. Да, няма съмнение, че Лори ще се справи блестящо с ролята и ние винаги сме готови да го гледаме като саркастичен гадняр, а в случая явно имаме шанс да го видим като 100%-тов, неподправен злодей, което все пак не се случва всеки ден. Но честно казано, не ни се иска от тук до края на света да играе само и единствено вариации по темата „Хаус”.

Вторият гореспоменат злодей е Рей Уинстоун в „Ной” на Дарън Аронофски – казахме ви, че е доста различен проект, но отново става дума за супер актьор, който се присъединява към обещаващ кастинг. За съжаление, съвсем скорошните слухове за Лиев Шрайбър в ролята на злодея не се сбъднаха, но трябва да признаем, че с удоволствие ще гледаме Уинстоун във филма. Според Deadline Аронофски е искал актьор с по-застрашително присъствие, който да се изрепчи на Ръсел Кору в ролята на Ной. И е направи чуден избор – Уинстоун има предостатъчно от нужните според режисьора „сила и решителност”, може би дори повече от Кроу.

С две думи, добър избор и на двата фронта, дано само преговорите да завършат успешно. Няма да се разсърдим на едно официално потвърждение. Или две.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Не, не става, просто злодеите не фъфлят!! :))
    Но пък…., Лори го видях за пръв път в Blackadder(най-великият и култов(комедиен)сериал правен някога… period), като Jорj(мразя „дж“, просто не е същият звук, „дз“ също). И да си призная още не мога да повярвам, че от роля на глуповат добряк успя да мине на циничен гений в Хоус и да му се получи повече от добре. И всъщност май ще е добър злодей, първия фъфлещ злодей. :)))

  2. Оф, дано този „Ной“ да е грандоманска интерпретация на тема „село Бисер“, защото ако тръгнат да пълнят пингвини, птицечовки и мравояди в някаква плаваща каруца, ще стане много зле.

  3. Абе това, че им атрябва злодей в човешка форма, както и разни ранни изказвания на Аронофски, че това няма да е съвсем библейски прочит на историята за катаклизъм с потоп, каквато има практически всяка култура, дават някаква надежда. От друга страна, интересно е как 40% от Америка ще погледне на небуквална интерпретация и, следователно, колко милиона могат да заделят от Парамаунт за disaster movie от този род.

    Най-големият повод за притеснение, естествено е, че режисьорският стил на Аронофски е един такъв никакъв по принцип.

  4. Досега не съм оставал разочарован от Аронофски, така че тук няма да имам оплаквания, докато не видя нещо веществено, което да ме издразни.

  5. Ами аз ще имам оплаквания ако цял филм операторът следи гърба на Кроу, както цял Лебед следеше гърба на Натали, и както цял Кечист следеше гърба на Рурк.

  6. Ха-ха, да, време е да смени стила, макар че това би бил един интересен подход към „високобюджетна библейска епика“. 🙂