Пълен трейлър на „Django Unchained” на Тарантино

от на 2012-06-07
 

Life. Liberty. And the Pursuit of vengeance!

Както ни беше обещано вчера, официалният трейлър на мега-очаквания „саутърн” на Куентин Тарантино „Django Unchained” (българското заглавие, което ни звучи доста тъпо, е „Джанго без окови”) е вече факт, но вместо кратичък тийзър получаваме истински, пълен трейлър (с продължителност 2 минути и половина), който в общи линии ни запознава с историята.

Единственото, което ще кажем преди да видите трейлъра, е, че първото прилагателно, което ни хрумна, беше „тарантиновски” – музиката… диалога…

– What’s your name?
– Django. The “D” is silent.

Ей, безсрамен е този Тарантино, ама как да му се сърди човек. Предполагаме, че това ще му е на Франк Неро ролята, но за нас и това е достатъчно.

Но по същество, трейлърът определено изглежда любопитно. Както винаги, когато Тарантино прави филм в жанр или по тема, която обича и го вълнува, той успява да пресъздаде и да отдаде почит на най-характерното, но без нито за момент да губи собствената си идентичност. Много малко режисьори, работещи днес, го могат.

Другото, характерно за Тарантино, което се радваме да открием и тук, е диалогът. Още по-радостното е как го изпълняват актьорите. Кристоф Валц отново е номер едно – героят му Шулц е все едно Ханс Ланда, преоблечен в каубойски дрехи (между другото допада ни, че мотивите му да освободи Джанго и да го вземе под крилото си не са съвсем безкористни). Същото се отнася и за Леонардо ДиКаприо – от две реплики е явно, че той ще е едно от бижутата на филма. Щеше ни се да видим нещо и от Дон Джонсън (извън мълчаливата му поява от секунда) и Самюъл Л. Джаксън, но нали трябва да има нещо, което да очакваме занапред.

Що се касае Джейми Фокс, той не ни дразни колкото очаквахме, когато го избраха за ролята, и определено виждаме потенциал – и друг път сме казвали, че досега Тарантино няма сгрешен кастинг, но си запазваме правото да не ни хареса във филма.

Django Unchained” разказва историята на освободения роб Джанго (Джейми Фокс), който с помощта на изпечения ловец на глави Шулц (Кристоф Валц) се опитва да освободи жена си от лапите на Калвин Кенди (Леонардо ДиКаприо) – безмилостен робовладелец и собственик на клуб “Candyland”, в който жените робини се експлоатират като сексуални обекти, а мъжете участват в смъртоносни схватки.

Режисьор е Куентин Тарантино, а в ролите са Джейми Фокс, Леонардо ДиКаприо, Кристоф Валц, Самюъл Джаксън, Кери Уошингтън, Дон Джонсън, Джеймс Ремар, М. С. Гейни, Зои Бел, RZA, Том Савини, Джеймс Русо, Рекс Лин, Франко Неро и др.

Премиерната дата на филма е 25 декември 2012.

Повече подробности за проекта можете да научите от новините ни до момента.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2012-06-07 at 12:06

  кръвта върху памука!!!
  бялата джуфка на Джейми/Джанго!!!
  no words at ALL!!! ммммммм – КТ 😛 8) 😀

  Отговор

 • 2012-06-07 at 15:32

  Търсих, търсих, но не го открих. Виках го, виках, ама не се обажда. Къде си бе Джоузеф, къде си бе Левит? Не ще и не ще! :)
  Що се отнася до филма трябва да си призная, че това, което видях от трейлъра не ми направи много добро впечатление. Очаквах нещо по различно, повече в стила на спагети-уестърните и типичната за тях атмосфера, за които Тарантино винаги е казвал, че харесва. Трейлърът по- скоро представя уестърн с присъщите за този режисьор елементи и стил, но само с кръв и насилие не става. Разбира се, трябва да си призная, че не съм голям почитател на Куентин Тарантино и от филмите му единствено бих отличил „Криминале“ и „Убий Бил“.
  А що се отнася до тихото „Д“ името му „Жанго“ ли трябва да се произнася? Това ми напомни за един репортаж по новините на една телевизия и за една истинска „Жунгла, Жунгла“. :)

  Отговор

 • suicidal
  2012-06-07 at 16:03

  Оригиналния Джанго с Франко Неро беше любимия ми уестърн като дете. Гледах го по студио Х и момента, в който извади картечницата от ковчега и ги направи прах го помня все едно вчера го гледах. Между другото, във връзка с болната тема с „Прометей“, от него вече си спомням супер малко:) Честно казано като Cinema Newswalker не съм супер впечатлен от трейлъра, но имаше някои неща споменати и от Svetly, които бяха супер. Чакам го с интерес.

  Отговор

 • Анита
  2012-06-07 at 16:30

  Мен па ми харесва. Много даже.
  Все още не се е родил режисьорът, който подбира музиката за филмите си така безупречно, като Тарантино.
  И (да повторя Светли) кръвта върху памука, хора! Интонацията и физиономията на Лео! Безценно!

  Отговор

 • 2012-06-07 at 17:30

  Трейлърът е слаб . Ха , Ха , поне да приличаше малко на UN DOLLARO BUCATO :)
  Така е когато го няма Бенито Стефанели – основният хореограф на Леоне и Ферони .
  http://www.youtube.com/watch?v=Msblm-FgzP4

  Отговор

 • 2012-06-07 at 19:21

  @Svetly
  Yeap! :)

  @suicidal
  По принцип нали си фен на Тарантино?

  @Cinema Newswalker
  Толкова прилежно махнах Кърт Ръсел и Саша Барон Коен, а така да го проспа Гордън-Левит. :) :) :)

  @Анита
  Да, музиката си я пипа здраво. Винаги! :)

  @Val
  Ти си му вдигнал мерника на този филм отдавна. Струва ми се, че не му даваш никакъв шанс. :)

  Отговор

 • 2012-06-07 at 19:45

  Това което направи с предните си филми , трябваше да го приложи тук . Защо саундтрака на UN DOLLARO BUCATO се мъдри в Убий Бил ? Никакви филтри , няма я и зърнеността на изображението . Да не говорим за костюмите – те приличат повече на гедерейско – югославски уестърн гардероб . Тарантинич ме издразни заради Inglourious Basterds .
  Eто това е култовия Grindhouse .
  http://www.youtube.com/watch?v=4lBKgZCqBu8

  Отговор

 • suicidal
  2012-06-08 at 11:17

  @Дринов
  Ебати въпроса:) Аз не познавам хора, които не са фенове на Тарантино. Поне на глутницата и криминале.

  Отговор

 • 2012-06-08 at 11:21

  Абе… ЕЙ!!! Аз тук не бях ли коментирал? Хмм…

  Джони Кеш – nize! Тарантино ако не друго, то поне компилира страхотни саундтраци 😉

  Е, филмчетата му също стават, lol 😀

  Отговор

 • 2012-06-08 at 12:15

  мОташ се, Елфични 😀
  lolol

  Отговор

 • AzUrAL
  2012-06-09 at 01:15

  Защо не харесвате Джейми Фокс?Нима не спечели оскар в „Косвено“ с изключително добре изиграната роля на таксиметров шофьор?

  Отговор

 • 2012-06-09 at 13:05

  Нямаше ли да е по добре Кристоф да е злодей.По му отива или вече стана безинтересно той да е злия :)

  Отговор

 • Z
  2012-06-09 at 18:20

  @AzUrAL
  Оскар печели за „Рей“. За „Косвено“ има номинация. „Collateral“ e много добър филм, да не каже страхотен, харес миповече от „Рей“. Сранно, понеже и Фокс и Крус не ми допадат, но какво ги направи Ман та да ми харесат не знам, но е факт, че Collateral ми е от любимите филми.

  Отговор

 • MadMax
  2012-06-09 at 19:48

  И аз не го харесвам Джейми Фокс, но не може да му се отрече, че е добър. Но според над всички в Джанго ще бъде Лео, искрено се надявам чрез Тарантино да повтори успеха на Валц в „Копилетата“. Отдавна му е време :)

  Отговор

 • AzUrAL
  2012-06-09 at 21:01

  Само номинация ли има?Хм явно съм се заблудил.Както и да е там просто играе брилянтно играта на Том Круз също е на много високо ниво, а края просто е толкова брутален че нямам думи..май скоро ще го гледам пак 😉

  Отговор

 • Z
  2012-06-09 at 21:48

  Да номинация за… потдържаща мъжка роля, нещо такова май беше. Наистина всеки път, като го гледам(гледал съм го няколко пъти и мога още няколко да го гледам) си преосмислям мнението за Крус, просто е без грешка. Абе филма е много силен. Глдай го, аз имам няколко филма, които просто не ми омръзват, нещо като любима храна са ми, наслаждавам се от консумацията/гледането. Много off topic, много нещо :)

  Отговор

 • 2012-06-11 at 13:01

  Може би объркването идва от факта, че Фокс беше номиниран за двата филм в една и съща година. :) В „Рей“ направи смазваща роля, но на мен не ми е симпатичен, затова имам резерви към него. :) А Том Круз е супер! :)

  Отговор

Коментирайте