The Woman in the Fifth

Под определението „романтичен трилър-мистерия” или „мистериозно-трилърна романтика” могат да се скатаят толкова много неща, че просто не ни се започва изброяването им. Затова магнитното привличане най-лесно се упражнява от актьорските имена – достатъчно е да споменем Итън Хоук и Кристин Скот Томас, и повечето киномани незабавно ще се изкушат да видят официалния британски трейлър на най-новия филм на Павел Павликовски „The Woman in the Fifth”. Странно двойнствено усещане остава след него, вижте го и преценете сами.

(трейлър YouTube – чрез FirstShowing)

За филма все още не можем да съдим – създаден е по книгата на Дъглас Кенеди, в която се разказва за един колежански преподавател и писател, който се забърква в скандал и избягва в Париж, за да преподреди живота си. Там попада на изкушаваща вдовица, която може и да е замесена в серия убийства, но споделя страстта му към непредвидимите авантюри.

От трейлъра струят енергия и напрежение, и когато го видиш за първи път, си казваш: „О, да, ще видя филма!” Но след това може и да забравиш за тази идея, освен ако не си почитател на актьорите. В тези рекламни кадри не открих нещо „свръх”, което да прикове безмилостно погледа ми, но както може да се окаже скучен и повърхностен, така и може скептицизмът да бъде опроверган дружно с добро попадение в десятката. Да не прибързваме с присъдите.

Сценарист и режисьор е полякът Павел Павликовски (познат на българската публика с предишните си филми и гостуване на София Филм Фест); романът на Дъглас Кенеди е публикуван за пръв път през 2007 година. Филмът беше видян премиерно в Торонто, разпространението му във Великобритания започва през февруари.

The Woman in the Fifth

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *