В началото на миналия месец видяхме поредица снимки и плакати от фантастичната романтика на Хуан Диего Соланас „Upside Down” – филм, който колкото и захаросано и изтъркано да звучеше на пръв поглед с „Ромео и Жулиетовската” си история или пък с „оригиналните” имена на героите Адам и Ева, успя да ни заинтригува с неща като паралелни вселени и недостижими светове, отстоящи на една ръка разстояние, всеки със свое гравитационно привличане

Сега е ред на първия трейлър – той е френски, но за щастие репликите са си на английски (само надписите са френски) и абсолютно всичко се разбира – който разкрива малко повече подробности около сюжета.

По принцип сме скептични към подобни филми, но трябва да признаем, че „Upside Down” изглежда великолепно – хиляди пъти сме казвали, че щипка фантастика тук-там може да свърши чудеса с какъвто и да е сюжет. Все пак силно се надяваме, че покрай любовната история ще са развити и други елементи – както беше в „Бразилия” да речем, който също може да мине за романтика.

Погледни към небето и разтъркай очите си – няма да повярваш на това, което виждаш: градове, гори, океани със собствена, различна гравитация. Те са на една ръка разстояние, но са абсолютно недостижими. Прескочи в алтернативната реалност на двете вселени, които се срещат – едната отгоре, другата отдолу – и ще се окажеш в необикновения свят на „Upside Down”.

Режисьор на „Upside Down” е Хуан Диего Соланас, а в ролите ще видим Кирстен Дънст, Джим Стърджис, Джейн Хайтмейър, Агнешка Вноровска, Джон Макларън.

Премиерната дата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Нова метафора за мексиканските емигранти (след „Константин“), която изглежда си тежи на мястото 🙂

  2. Красивичко е…
    Всъщност се вписах, за да помоля да оправите една правописна грешка: „на една рЪка разстояние“… Извинявам се, но такива дреболии ми бъркат в очите и развалят впечатлението от целия коментар. Благодаря!

  3. @радо
    Ха-ха, за това не се бях замислял. 🙂

    @TheVulture
    Благодаря! Разбира се, че развалят впечатлението, ужасно е! 🙁

  4. Каква ти „щипка“ – тук яко са наръсили 😉 😉 . Много ми допадна трейлъра и идеята и ще го дебна този филм!

    П.П. „Бразилия“ ми беше любим като дете!

  5. Няколко дни подминавах този трейлър, но ето че сега му дойде времето.
    Сега първо да кажа, че Бразилия за мен ще си остане един невероятно уникален филм и се съмнявам скоро да има филм, който да го бие 🙂
    Как съм се смял на сцената накрая дето оня ходеше в залата към него и се обърна в близък план на камерата с оная смешна маска… Паднах от коня…..
    Сега за този филм.
    Изгледах трейлърчето, струва ми се че филмчето ще е интересно и се надявам да е такова. Поне от трейлъра много хубаво ли личи наистина зашеметяващата визия. Поне от тази гледна точка мисля, че филма ще е много добър. От гледна точка на идеята мисля, че е доста авангардна и иновативна и е също много добра. От гледна точка на романтиката…. Хмм… От тази гледна очка всъщност съм доста скептично настроен.Само дано нее някава лигава романтика с която ни заливат последните 10-тина години а е нещо по сериозно. Ако е така, то тогава нещата ще изглеждат наистиа на място и би се получило наистина нещо хубаво. Но за съжаление в тази гледна точка изпитвам известна доза съмнение и скептицизъм. надявам се да греша.
    Все пак накрая да обобщя, че мисля, че въпреки някой минуси на филма, то той ще е хубав и ще си заслужава гледането.
    П.С. Онази вечер гледах Жива Стомана. Доста слаб филм, не е кой знае какво, но мен ми хареса от гледна точка на идеята и честно казано се забавлявах доста на филма, въпреки достата му минуси. Както казва Дринов… слаба ракия, ама те все пак за едно гледане става…… 🙂

  6. П.С. Между другото доста интересна игра на Хю Джакман. Поне на мен ми изглеждаше доста нетипична за него, но беше интересна и се справи на ниво за мен 😉

  7. Ти си луд, как може да се смееш на онази сцена в „Бразилия“? Тя е ужасна! Както и целият финал. Наистина скоро няма кой „да го бие“.

    За „Upside Down” няма как, ще има романтика. Въпроса е да я подплатят с нещо, а да не е просто елементарна фантастична интерпретация на Ромео и Жулиета.

    „Жива стомана“ не ме зарадва. Беше ми елементарен. 🙂

  8. Що бе!?
    Кво и е на сцената. Просто си е смешна. Просто не очаквах такава маска „тип физиономия“ и всеки път като го гледам ми е смешно. Много ми беше смешно и когато им напълни костюмите с лайна… Е как да не паднеш от смях 🙂