Паралелна огледалност и интуитивен синхрон са „обещания” от сюжета на нова романтична фантастика (ама какъв хибридно-жанров вид!) със заглавие „Upside Down”. Режисирана от аржентинеца Хуан Диего Соланас (негов е филма „Northeast”, той е син на един от най-важните аржентински режисьори Фернандо Соланас), историята разказва за едно момче, което грижливо и почти безнадеждно пази спомена за своето детско влюбване. Когато след време отново зърва обекта на своите чувства, младият мъж е решен да преследва шанса си до край. Само че той и любимата му обитават различни вселени, разделени са от простраството и от различни гравитационни закони например.

Всички, които усетят, че са заинтигувани от подобен сюжет, могат да хвърлят поглед на снимките и плакатите, които дават първоначална представа за начина, по който ще изглежда филма.

Не съм толкова разсеяна, че да пренебрегна актьорите – в ролята на Адам ще влезе Джеймс Антъни Стърджис, а като Ив (или Ева, ‘щото не можеше да е по-библейско?!) ще видим Кирстен Дънст. Въпреки че се справи впечатляващо добре с предизвикателството „Триер”, че си партнира достойно с Райън Гослинг в „All Good Things” и беше забавна в „Как да губим приятели и да дразниш хората”, някак си не мога да приема това момиче и да я харесам безрезервно. Играе професионално добре и в добри филми, обаче ме дразни с нещо, без да мога да обясня защо. Именно заради нея очаквам филма със смесени чувства, при все че очите ми останаха в Джим Стърджис още като го видях за първи път в „Across the Universe”! Британецът е „железен” професионалист, може да влезе във всякакви роли и въпреки че не съм следила педантично развитието му до момента, ми е голям личен любимец. И много ще ми е интересно какво ще сътворят с Том Тиквер и дуото Уашовски в „Cloud Atlas”проект, който следим отдавна и където той ще бъде в наистина убийствена компания от колеги.

Ето и оригиналния синопсис на филма (прилагам го само защото е толкова „захаросан”, че просто не е честно да не го споделя!)

Погледни към небето и разтъркай очите си – няма да повярваш на това, което виждаш: градове, гори, океани със собствена, различна гравитация. Те са на една ръка разстояние, но са абсолютно недостижими. Прескочи в алтернативната реалност, на двете вселени, които се срещат – едната отгоре, другата отдолу?, и ще се окажеш в необикновения свят на „Upside Down”.

Май можеше да е и още по-сърцераздирателно… Засега филмът няма премиерна дата, но вече е заснет в Монреал, продуциран е от French box, Studio 37 и е в пост-продукционна фаза, като се надяваме да го видим през настъпващата 2012 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments