Запознайте се с прадядо си!

„Най-великото шоу на Земята” на Ричард Докинс спечели Стефан Николов от София. Наш представител ще се свърже с него с подробности как да получи наградата. Честито!

––––––––-

Ако смятате, че светът е на възраст едва няколко хиляди години и ако си мислите, че сме се появили на този свят с магьосническа божествена искра, а не чрез бавна, но методична еволюция, значи сте или промит мозък… или откровено невеж (може също така да се кръгъл идиот, но да не задълбаваме…). В такъв случай „Най-великото шоу на Земята” (ревю) е книга за вас, защото ще ви обогати и образова, пък току-виж промени и светогледа ви, пренасочвайки го в по-перспективна посока. Ако пък сте достатъчно запознат с фактите, но все пак темата ви е интересна, въпросното заглавие е дори още по-препоръчително, защото вместо да ви скандализира, шокира или фрустрира, ще ви попее на ушенце научни и рационални (хипо)тези, доказателства и статистика, от които ще се почувствате някак в свои води.

С „Най-великото шоу на Земята“ британецът Ричард Докинс, еволюционист, етолог и биолог, отбелязва 200-годишнината от рождението на Чарлз Дарвин и 150-годишнината от първата публикация на фундаменталния и революционен научен труд „Произход на видовете“. Книгата прави енциклопедично обобщение на доказателствата за еволюцията, започващо с изясняване на понятието „теория“ и завършващо с блестящ коментар върху заключението на „Произход на видовете“. В този забележителен бестселър достъпно, последователно и увлекателно е описано развитието на живота на нашата планета. Изложението съчетава логически съждения, най-съвременните емпирични резултати и находчиви примери, подправени с обичайната страст и ирония на Докинс. Всичко това, наред с превъзходния стил, правят „Най-великото шоу на Земята“ сполучлива демонстрация на силата, простотата и красотата на еволюцията и задължително четиво за всички, които се вълнуват от големите въпроси за човешкия произход.

Станете част – благодарение на ИК „ИнфоДАР” – от „Най-великото шоу на Земята“ и отговорете на следния въпрос:

Как се нарича първата книга на Ричард Докинс?
а) „Себичният ген
б) „Свят, населен с демони”
в) „Кратка история на времето”

Верен отговор и координати (име, телефон, град) за обратна връзка можете да изпращате на адрес [email protected] до 18 януари (включително)!

Най-великото шоу на Земята на Ричард Докинс

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

55 Comments

  1. Еволюция, друг път!!!!

    Обиждам се когато ми казват че съм произлязъл то маймуните!!!!! 🙂

    Не приемам факта че преди еди колко си хиляди години няква маймуна решила да изведнъж да се изправи и да ходи на два крака, и да ползва инструменти, да не споменаваме пък как ей така изведнъж открила как да пали огън!!!!!!!

    Има външна намеса колкото и на много хора да не им се вярва!!!!!

    Земята и ние като вид сме много по стари от колкото предполагаме, и еволюцията няма нищо общо, поне що се отнася за хората като вид!!!!!!!!!!!!!

  2. По-тъжното е, че коментарът му е представителна извадка, която за съжаление потвърждава изнесената и от самия Докинс в книгата му статистика за невежеството ни по повод еволюцита. Повечето кретени, подобно на тоя тъпанар горе, дори не знаят какво представлява тя, но обидчивата им природа, примесена с инатливата им тъпота и вроденото им убеждение, че са някак специални (иронията е просто титанична), ги заставя да се засягат на твърдението, че сме произлезли от маймуните… Като най-смешното е, че едва ли има авторитетен учен на тази планета, който всъщност да застава зад подобно твърдение. Кофти е, че толкова малко се чете у нас, а да не говорим, че тези, които четат, обикновено си тъпчат мозъците с потресаващи глупости – от лузъри като Ерих фон Деникен до неспасяеми ненормалници като Дейвид Айк.

  3. Първо, да съм обидил някой?

    Добре малоумнико узумаки ли си, ташаки ли си, не те знам какъв си, явно не те ебът достатъчно.

    Само един анално незадоволен като теб малоумнико тъпаки обижда без да е провокиран!!!!

    Всъщност, нормално е, точно анално незадоволените търсят всякакви начини да си избият нервите!!!!!!!

    Айде със здраве, и ако няма кой да те шиба бъркай си с по често в дупето!!!

  4. Направо е удивително как хора,които говорят за еволюцията на човека се обиждат така-е тогава за каква еволюция говорите,,анал,тъпанар,,-какво е отношението ни един към друг ? Някои си прочел някоя книга-и вече се смята за авторитет,за последна инстанция-а не разбира че това е само една гледна точка -също когато някои напише книга,тои разполага с известни факти-и на базата на тях развива своята теория,и отук започва полемиката,спора кои е ,,педарас,,тъпънар,, Тази кнги я прочетох и мога да кажа че автора,е едно доста злобно копеле,казва неща които са факти-но доста умело си измисля за да нагоди в краина сметка теорията си,за да изкара пари,,доларчета,, И за света са мисли ли че е плосък но….За атома също-че има градивен елемент които е тухличката от които е създадена вселената но се оказа че има само енергия която се трнсформира-така че бъдете самостоиателни и изледваите нещата сами,а не идва някои си и казва света е такъв-и разбира се овцете започват да блеят,,да това е истината ,,

  5. OK, след поредното ощипано обаждане (с хомо-фиксации) на Ivcho и особено след турбо неграмотното, неадекватно включване на Solaria, започвам и аз вече да се съмнявам в еволюцията.

  6. Ха ха ,да наи вече в твоята еволюция се съмняваѝ !! Ти маѝ си отколонението в човешкия вид,страничния ефект. И разбира се резултата е ясен,озлобен човечец,които явно не е правил секс откакто е разбрал че има пишка. Толкова много злоба,ти маи си го изкарваш на всеки срещнат а ?

  7. ахахахах

    solaria и ivcho вдигнаха много високо летвата 😀 Трудно ще е някой да ги мине 😀
    Ако solaria напише едно логически свързано и грамотно изречение, обещавам да оближа вагината на крава :)))

  8. На Бог! 🙂

    Все още нямаш нито едно грамотно написано изречение. Пробвай пак 😀

    Не разочаровай кравата 😀

  9. Явно ти всеки ден я разочароваш тази крава. Странно защо ли одговаряш като е толкова неграмотно, ти маи неможеш да четеш ?

  10. Няма да споря с вас или да ви обяснявам моята гледна точка, защото не ми се пише стотина страници…

    Само ще ви кажа, че се държите като маймуни…………….

    П.С. Инетересни книжле. Ще си го купя. Узумаки, че кво му е на Деникен бре… 🙂

    П.С.2…..държите като маймуни…

  11. Ivcho и Solaria, оставете чалгата, оставете сапунените сериалчета, стига се търкаляхте по креватите, гледайки С. Трифонов.
    Вместо това прочетете някоя книга. Недейте само да дрънкате идиотщини, моля.

  12. Нeinrich, Деникен е супер… ако гледаш на него като на писател-фантаст, примерно. 😀

    PS Коментарен панаир, много смях, обвинения в сексуален глад и една великански неграмотна фръцла за украса: мисля, че fun-ът е налице, LOL.

  13. Колко дълбокомилие има тук…Доста е злобно и ограничено да се обижда някои само защото нее съгласен с нечия теория. Толкова омраза от хора които дори не са се виждали,но така е по лесно ,анонимно да се класифицира.Просто е смешно прочели сте една две книги и се правите на професори. Прочете,, Грешката на Дарвин,, а не само празни коментари,които ясно показват какъв е стадия на еволюцията при някои хора.

  14. Споменаваш смехотворни безумия като „Грешката на Дарвин“ и всичко си идва на мястото: Ханс-Йоанхим Цилмер е по-зле дори от гореупоменатия Деникен, а тези, които четат репертоара на издателския плевел „Литера Прима“ са си отделна категория хора… или по-скоро не-хора. Сега напусни планетата, чехълче.

  15. Ако имаше олимпийски спорт „Неграмотност – свободен стил“, solaria щеше да спечели всички златни медали във всички дисциплини и да счупи всички рекорди 😀

    ЛОЛ, Литера Прима!

    solaria,
    тиквичке, я кажи дали си чел и другите книги от същата поредица и ни разкажи за тях 😀 По-конкретно за „Видения от бъдещето“, „Телепатия и предсказания“, „НЛО над Европа“, „Шепнещият камък“ и други подобни научни трудове 😀

  16. хахаха
    Сблъсъците между Ivcho и UZUMAKI винаги носят наслада, въпреки че доста често се стига до степента „гавра с труп“ :):):) … but, keep going boys 🙂

    Относно еволюцията, има една чудесна книга на Карл Сейгън (велик) и Ан Друян – „Сенките на забравените прадеди“, където дори маймуна не би имала трудност да проумее мястото си.

  17. “Сенките на забравените прадеди“ е изчерпана от години, но дано все пак й направят допечатка, защото отдавна искам да си я взема. 🙁 Другата на Сейгън, „Свят, населен с демони“, е книга, която препоръчвам горещо на всички.

  18. Настина ли „Сенките …“ е изчерпана !?!?
    Аз два пъти си я купувах, защото бях проявил желание да образовам познати и някой до такава степен се образова, че реши да не ми я върне 🙂 … сега си новото копие го пазя като очите хихих …
    Ще се поразтърся да видя дали я няма някъде и ще информирам 🙂

    А „Свят населен с демони“, не беше ли сборник от кратки есета на Сейгън … последното от които е много тежко и където описва последните си часове ???

  19. “Свят населен с демони” (ревю в Книголандия) е атака с/у модерните суеверия и псевдонауки – Сейгън надълго и нашироко обяснява защо е глупаво да се вярва в уфологията, телепатията, астрологията и т. н. Част от главите също са писани в съавторство с Друян, а самата книга доскоро беше изчерпана, но май сега има допечатка.

  20. Поредните маѝмунки чакащи бананче,поредните които се вземат много на сериозно. Явно доста добре сте запознати с книгите на това издателство,сигорно сте ги чели всичките !! А вие милчки маѝмунки да сте написили случаино книга ? Еволюцията явно не се е отнесла добре със вас,ощететила ви е сериозно в малките мозъчета !! За вас маѝмунки сигорно и Лао Дзъ,Борхес и Гурджиев са смешници….

  21. Bitch, please! Наместо да бълваш малограмотна проза, хвани, та прочети нещо от ИСТИНСКИ учени, не от псевдеещи чучела като Деникен и разни други тюфлеци. Понаучи и собствения си език. Поради что се срамиш да се наречеш българин и пишеш тъй неграмотно? За теб ЕСПУ не е ли имало, зер?

  22. ХАХА
    откога чакам този миг 🙂
    Виж сега Solaria, нямам идея от какъв пол си, но знам че еволюционно задникът ти е още червен. Не виждам нищо лошо да четеш книги, които са ти интересни, но най-вероятно единствено книжките за оцветяване отговарят на твоя стандарт, та не очаквам да ме разбереш, нито да продължиш да участваш в дискусията ни. Също така, с ръка на сърцето гордо признавам, че не съм написал нито една книга, въпреки че се замислям дали да не напиша „Наръчник за самоубийство“, което горещо ще ти препоръчам … където ще има и картинки … обещавам !!! Отново най-чистосърдечно признавам че не съм запознат с творчеството на Лао Дзъ, Борхес и Гурджиев, но най-вероятно това прочитането на техните произведения те е накарало да си извадиш банана от гъза и да го използваш по предназначение 🙂

  23. Анално незадоволения тъпаки, опа узумаки, няма значение , за същият малоумник става въпрос, продължава да си избива нервите!!! 😀

    Другите, прочели една книга, и вече специалисти по еволюция!!! 😀

  24. Явно една и съща маѝмунка ги пише тези глупости. Не се вълнуваи толкова,ще вземеш да умреш от вълнение !! Сигорно за теб маѝка ти е кучка,постояно и се молиш за банани а тя не ти дава..

  25. Не искам да си слагам газа в средата на тази чудна размяна на любезности, но искам да каже едно нещо.

    Хората НЕ СА произлезли от маймуните! Хората И маймуните са произлезли от общ пра-родител. Малка разлика, но съществена! Дето се казва, има един нюанс. 🙂

    “Сенките на забравените прадеди” и аз я търся. Май е единствената книга на Сейгън, която нямам. 🙁

    И последно, не е истина как през ХХ-век има хора, които ползват асансьор, самолети, GPS, GSM, интернет, ЯМР и още хиляди неща и въпреки това вярват в приказки и в това, че науката е просто нечие мнение.

  26. @Дринов

    Ако толкова не може да се намерят „Сенките …“, с радост ще я услужа срещу приемо-предавателен протокол, Декларация за ползване с грижата на добър стопанин и прочие хихихих ( а , и естествено срещу завръщане 🙂 )
    книгата е много силна !!!

  27. Още горе написах, че не сме произлезли от маймуните, но маймуните Ivcho (oбсебен от анални мисли) и Solaria (проста отрепка) не умеят да четат, милите.

    PS We are all Africans.

  28. Подозирам, прокариотна клетко, какво си искала да кажеш с горния отчаян опит за отпор, но липсата ти на адекватна пунктуация тотално обръща смисъла на изречението и всъщност го прави в моя полза. 😀

  29. UZUMAKI , човече, кажи ДА, та дано от радост мекотелото се сурне от клона с wi-fi където се е настанило 🙂

  30. „Сенките на забравените прадеди“(Shadows of forgotten ancestors: a search for who we are) я има тиук… http://library.nu/ , само че на английски и формат .epub( трябва ви E-book viewer).
    Естествено трябва да си направите регистрация… не е няква ебавка сайта наистина е огромен скалад за книги 😉 !!

  31. Абе, сериозно питам, тия хора на училище не са ли ходили? Това е срамно ебаси…Познавам по-грамотни милиционери.

  32. Че то и едноръко сляпо шимпанзе би се справило по-добре с граматиката от горните два креационистки образа 😀

  33. Има един интересен вид – вярват във всичко със сензационно име на корицата, струващо до 10 лв., отпечатано на полурециклирана тоалетна хартия, а на сериозни и велики учени, издадени от доказани издателства в изключителен вид, скачат до небесата.
    Не че визирам тук присъстващи.

  34. „Не само ти единствен си произлязъл от маѝмуните!!“ – изломоти Solaris.

    МУХАХАХАХАХАХА! Той, без да ще, казва точно това, което казваме и ние, мислещите. Една запетайка му се губи и тя пъха морков в задника на целия му аргумент, обръщайки го нагоре с копитата.

  35. @MadMax
    Ако ми я дадеш, бих я пазил като очите си, а след като толкова много свидетели знаят, че си ми я дал, няма как да не ти я върна. 🙂 🙂
    Не, можеш да попиташ който искаш, че аз съм маниак и човек на честта – пазя и връщам!
    И понеже аз самият не давам книги туко-така, рядко искам. 🙂 🙂

    На останалите какво да кажа? То не е до четене на книги, а до акъл и лична способност да разсъждаваш логично. А тук имаме случай на всяк’ва логика тука оставете!

  36. Абе ей, това сайт за кино ли е или случаен сблъсък между паралелна вселена на хора появили се от всемогъщия Чвор на Дървото на Живота и нашия свят, резултат от пренебрежително развитие отнело някакви си 14 милярда години…

  37. @ Дринов
    хахаха Давам ти я. Рядко давам книги… (вече), но на хора, които ценят – винаги 🙂
    Ще се свържа с теб чрез Социалната мрежа !!!

    @ UZUMAKI
    Вече няколко часа няма контра на твоя коментар, та се чудя да отварям ли шампанското ???

  38. Недей да отваряш шампанското, че лековерните, параноясали и суеверни невежи ще отворят я Библията, а „Спомени от бъдещето“ на Деникен и ще настане пак лайнян потоп от глупости. 🙂