Трейлъри на „Бел Ами” по Ги дьо Мопасан

от на 2011-12-23
 

Напук не написахме в заглавието името на актьора в главната роля на тази екранизация. Защото просто НЕ МОЖЕ да се поставя на първо място в „билинг блока” на филма изгрялото преди няколко години „вампирче” Робърт Патинсън (вярно е, има и добри други роли), при положение, че в „Бел Ами” му партнират Кристин Скот Томас, Ума Търман и Кристина Ричи – не е нужно да напомняме дори в какви филми сме виждали тези дами!

Ако не сте чели когато му е било времето (в ранна тийнейджърска възраст) романа на Ги дьо Мопасан, накратко ще припомним, че става въпрос за Париж от края на 19 век и за провинциалния младеж Жорж Дюроа, на когото днес бихме лепнали етикета „секс-машина за просперитет”.

Бел Ами” е историята на Жорж Дюроа (в ролята Патинсън), който се измъква от схлупените бедняшки мансарди и завоюва правото да бъде поканен в шикозните домове на хайлайфа благодарение на привлекателната си външност и способността си да прелъстява жените. Така след несгодите на бедността и прегръдките на проститутките, младежът се озовава в ръцете на влиятелни и богати жени, които не подозират по какъв начин са манипулирани. В края на 19 век в Париж да се набъркаш в политиката и да привлечеш вниманието на медиите е почти непостижима мечта, а успелите се превръщат в най-влиятелните фигури в обществото. Всичко е въпрос на богатство, известност, секс и власт.

Защо ли краткото резюме на сюжета звучи така актуално век и половина по-късно? Оново и отново нашето жалко човешко общество си продължава с въртенето в кръг, без да измисли нищо ново! Не ни разбирайте погрешно – без секс не може, ама не и толкова безразборен! И пак ще измрънкаме по повод избора на Патинсън – толкова ли не се намери по-талантлив и привлекателен младеж, на когото да поверят ролята?

Десет екранизации (включително и телевизионни поредици) са се занимавали с романа на Мопасан през годините, филмът на режисьорите Деклан Донелан и Ник Омирод е единадесета по ред. Сценарият е дело на Рейчъл Бенет.

За момента е ясно, че в Литва и Великобритания филмът ще бъде пуснат на 2 март, а във Франция – на 27 юни 2012.

Бел Ами

Бел Ами

Бел Ами

Бел Ами

Бел Ами

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2011-12-23 at 14:25

  Ясно е защо са избрали вампирчето, а не някой по-привлекателен и талантлив – за да привлече друг таргет от своите безспорно по-талантливи колежки. Всъщност, аз нямам нищо против да има малко бой-експлоатация 😉 Обаче резултатът едва ли ще е кой знае какъв…

  Отговор

 • 2011-12-23 at 15:21

  И друг път съм казвал, че Патинсън има потенциал. Избира си готини проекти и съм сигурен, че ще стане човек от него.
  Освен това се съмнявам да са го избрали за ролята само и единствено за да привлекат женската публика. Все едно Кроненбърг да го е избрал за „Космополис“ по същата причина. Не ми се вярва!

  Отговор

 • 2012-05-03 at 17:20

  Все още не съм го гледала, но смятам, че той пасва идеално за момче от 19век. Отдават му се някакви такива исторически филми :)

  Отговор

 • AzUrAL
  2012-05-03 at 20:44

  Уф това само заради Ума Търман ще го гледам.Патинсън, кога стана актьор не знам…

  Отговор

 • 2012-05-04 at 17:52

  @Naddia
  Казаха ми, че Патинсън бил зле във филм. Мацките обаче били супер. :)

  @AzUrAL
  Още не е станал. :) Чакаме „Космополис“ и тогава. :)

  Отговор

Коментирайте