Със съвсем леко закъснение, ето скорошното развитие около предстоящия „рибут” на „Ловци на духове. Освен обещанията, които Пол Фийг сподели във връзка с проекта, вече има яснота относно актьорския състав на „женската” му завера. Но „лайковете” и „ри-туитванията” на информацията, съдържаща снимките на четирите ангажирани актриси са плашещо малко – предвид огромното количество фенове на оригиналния филм.

Имаме две логични обяснения – или хората просто не знаят, че мистър Фийг ще бъде режисьор, за да го следват в туитър акаунта му или вЪобще не ги кефи идеята за шантави (дори и смешни!) мацки в превърнали се в легендарни роли (нас ни бройте от вторите).

Слуховете за Мелиса Макарти се оказаха верни, към нея ще се присъединят Кристен Уиг, Лесли Джоунс и Кейти Маккинън (от Saturday Night Live) – това е четворката, с която ще си „играят” Пол Фийг и съсценаристката му Кати Диполд. Ето как се оправдава режисьора във връзка с хейта срещу него по повод дамския „каст” на авантюрата с духове:

„Много хора смятат, че това ще бъде просто ефектно, нестандартно решение за привличане на вниманието. Разбирам тази цинична гледна точка, но за мен е едно драматургично решение – аз просто обичам да работя с жени. Така работи мозъка ми – не искам да се опитвам да правя „смесен” екип, вълнува ме идеята за дамски екип на „ловци на духове”. Нашият филм ще бъде много по-страховит от оригинала, и доста честен. Решили сме да направим страшна комедия – при това без задръжки!”

Ето и малко синопсис, да не кажете, че говорим наизуст и хейтим по принцип:

Ерин Гейблър и Аби Бергман са бивши колеги. Те пишат заедно книга за паранормални явления, но впоследствие потеглят по различни пътища. Аби все още е обсебена от духовете, и си е намерила нов партньор – Джилиан. А междувременно в целия свят има поне 30 различни телевизионни шоута, посветени на паранормалното, но съществуването им възбужда напрежение между сериозните академични мотиви и средностатистическата пуканкова пара-психология.”

Олеле! Освен всичко друго, обещанието на Фийг да направи филма „страховит”, подобно на „Мълчанието на агнетата” „в забавен вариант” си остава. И не ни се мисли за последствията!

Носят се слухове, че Sony искат да ангажират Бил Мъри за ролята на Мартин Хайс като спец по свръхестествено, който ще обвини „Ловците на духове” в измамничество… Има (хипотетична) възможност да се включи и Питър Динклидж в ролята на „най-лошия” във филма, но за това тепърва се чака потвърждение.

Продуцент на „рибуута” ще бъде режисьорът на оригинала Айвън Райтман, а вариантът със старт на снимките през пролетта е почти неизбежен (проблем би могъл да бъде натоварения график на Мелиса Макарти), тъй като филмът вече има официална премиерна дата – 22 юли 2016. Ще следим за допълнителни подробности.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ще видим, но преди да си тръгне от Saturday Night Live, Кристен Уиг определено правеше най-забавните неща в шоуто (а по това време вътре бяха още убийствено смешни типове като Бил Хейдър, Джейсън Судейкис и Анди Самбърг), а след напускането й Кейт Маккинън пое щафетата и се справя повече от отлично.

    Така че засега съм настроен по-скоро оптимистично към проекта.