Еди Мърфи ще води 84-те награди Оскар

от на 2011-09-07
 

Еди Мърфи

През почивните дни се заговори, че Брет Ратнър, който ще бъде продуцент на телевизионното излъчване на 84-тото връчване на наградите на Американската киноакадемия, което ще се състои на 26 февруари 2012 г., иска Еди Мърфи (звездата и лично според нас най-дразнещото нещо в трейлъра на най-новия му филм „Tower Heist”) да бъде водещ на церемонията.

Само няколко дни по-късно Deadline потвърдиха информацията и съобщиха, че Мърфи е дал формалното си съгласие, а само няколко часа по-късно от „AMPAS” направиха всичко официално.

Какво да кажем? Еди Мърфи отдавна не е това, което беше. Не е имал свестен филм незнайно от кога, а така като гледаме накъде вървят нещата едва ли скоро ще има. Въпреки това обаче смятаме, че изборът му за водещ не е чак толкова лош. Човекът е започнал като „stand up” комик и като такъв има страхотни изпълнения, а тази задача е максимално близо до това му амплоа.

Ще ни се да кажем също, че се радваме, че Академията е решила отново да заложи на комик, след като миналогодишната церемония, водена от Джеймс Франко и Ан Хатауей, беше една от най-скучните, които сме гледали. Макар че трябва да признаем, те самите ни допаднаха и не смятаме, че носят цялата вина.

И понеже не е имало случай да стане въпрос за водене на Оскари, без да започнем да опяваме за Били Кристъл, който е просто велик, с радост ви съобщаваме, че от „Deadline” споделят, че тази година той „почти сигурно ще бъде част от шоуто по някакъв начин.” Дето се вика, с това трябваше да започнем.

коментари
 
Отговорете »

 
 • надя
  2011-09-07 at 11:22

  последната велока роля на Мърфи, за която се сещам е Магаретео в Шрек!
  а наистина някои от последните му филми са ултра дразнещи!

  Отговор

 • Кишо
  2011-09-07 at 11:31

  Интересно решение на академията – след като им се „нацупи“ на наградите през 2006 (там беше номиниран за „Dreamgirls“) и напусна шоуто веднага след като … не му дадоха наградата, сигурно доста са го „навивали“ да бъде водещ.

  Отговор

 • 2011-09-07 at 15:55

  @надя
  „Шрек“ не го броя! :)

  @Кишо
  Как пък ги обичам тези нацупените!
  И колко да се е дърпал, предполагам, че парите са нечовешки, за една нощ работа, да не говорим за престижа. :)

  Отговор

 • Goon
  2011-09-07 at 17:28

  Рядко неприятно създание е Еди Мърфи, жалко наистина. Сещам се за много добри варианти за водещи, дори от комиците. Академията пак се обърка.

  Отговор

 • 2011-09-07 at 17:39

  Обвинявай Брет Ратнър! :)

  Отговор

 • 2011-11-09 at 22:46

  бай, бай Еди… Ретнър се разприказва за размера на скротума си и отиде коня в реката! 😀 Но, въпреки всичко и в колкото и простотии да е участвал, Мърфи е ни повече ни по-малко от велик стендъп комик, според мен имаше голям шанс това да са едни наистина забавни награди! Бих казал, че подобен трябва да е и профилът на заместника му… само да ми не сложат някой елитарен „колос в киното“, че вече ще заспа по средата :/

  Отговор

 • 2011-11-11 at 03:41

  Избраха най-добрия! Може да дишаме спокойно! :)

  Отговор

Коментирайте