Хедър Уолкуист работи заедно с Ник Касаветис по пети филм – до момента винаги е била само в актьорския екип, в случая с „Yellow” е и съсценарист на ражисьора. Премиерата на най-новия филм на Касаветис беше преди няколко седмици на фестивала в Торонто, но няма какво да се оправдаваме – съвсем ненарочно пропуснахме да го представим досега, причината е една-единствена и обективна: всяко денонощие продължава да има (само) по 24 часа въпреки молбите и надеждите ни за увеличение. Ето и трейлъра на драматичната дроги-история.

http://www.youtube.com/watch?v=Z4HVrw1ttck

Една млада заместник учителка (в ролята е съсценаристката на Касаветис), съумяла да стане майка на четири (!) деца, халюцинира за спасителен изход от „робския” труд и мъчителното ежедневие чрез фантазии за съществуване на паралелни реалности и е пристрастена към Викодин (а-ха, сетихме се вЕднага за един юнак с бастун, нали?!). „Yellow” е разказ за любов и възмездие, за тайните на едно семейство и пътя към дома, за въпросите без отговор и безумието на реалността.

Подобно на „Тетрадката” (между другото Касаветис го смята за най-слабия си филм!) и „Alpha Dog”, и в „Yellow” актьорският екип е впечатляващ – без да пропуска майка си, Джина Роуландс, режисьорът отново е поканил Рей Лиота, Итън Супли, както и Сиена Милър, Мелани Грифит, Люси Пънч, Райли Коф, Макс Тиеро и Дейвид.

По всичко личи, че се очертава много амбициозен и експериментален филм, който не бихме пропуснали за нищо на света – още повече, че „Detachment” на Тони Кайе беше прекрасна изненада, и сега като стана дума отново за заместник учители, някак интстинктивно-първосигнално се сетихме за него… Ненужните подробности – настрана; харесваме Касаветис и искаме да видим какво ново е направил, пожелателно да е на голям екран.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *