Еди Мърфи

През почивните дни се заговори, че Брет Ратнър, който ще бъде продуцент на телевизионното излъчване на 84-тото връчване на наградите на Американската киноакадемия, което ще се състои на 26 февруари 2012 г., иска Еди Мърфи (звездата и лично според нас най-дразнещото нещо в трейлъра на най-новия му филм „Tower Heist”) да бъде водещ на церемонията.

Само няколко дни по-късно Deadline потвърдиха информацията и съобщиха, че Мърфи е дал формалното си съгласие, а само няколко часа по-късно от „AMPAS” направиха всичко официално.

Какво да кажем? Еди Мърфи отдавна не е това, което беше. Не е имал свестен филм незнайно от кога, а така като гледаме накъде вървят нещата едва ли скоро ще има. Въпреки това обаче смятаме, че изборът му за водещ не е чак толкова лош. Човекът е започнал като „stand up” комик и като такъв има страхотни изпълнения, а тази задача е максимално близо до това му амплоа.

Ще ни се да кажем също, че се радваме, че Академията е решила отново да заложи на комик, след като миналогодишната церемония, водена от Джеймс Франко и Ан Хатауей, беше една от най-скучните, които сме гледали. Макар че трябва да признаем, те самите ни допаднаха и не смятаме, че носят цялата вина.

И понеже не е имало случай да стане въпрос за водене на Оскари, без да започнем да опяваме за Били Кристъл, който е просто велик, с радост ви съобщаваме, че от „Deadline” споделят, че тази година той „почти сигурно ще бъде част от шоуто по някакъв начин.” Дето се вика, с това трябваше да започнем.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. последната велока роля на Мърфи, за която се сещам е Магаретео в Шрек!
    а наистина някои от последните му филми са ултра дразнещи!

  2. Интересно решение на академията – след като им се „нацупи“ на наградите през 2006 (там беше номиниран за „Dreamgirls“) и напусна шоуто веднага след като … не му дадоха наградата, сигурно доста са го „навивали“ да бъде водещ.

  3. @надя
    „Шрек“ не го броя! 🙂

    @Кишо
    Как пък ги обичам тези нацупените!
    И колко да се е дърпал, предполагам, че парите са нечовешки, за една нощ работа, да не говорим за престижа. 🙂

  4. Рядко неприятно създание е Еди Мърфи, жалко наистина. Сещам се за много добри варианти за водещи, дори от комиците. Академията пак се обърка.

  5. бай, бай Еди… Ретнър се разприказва за размера на скротума си и отиде коня в реката! 😀 Но, въпреки всичко и в колкото и простотии да е участвал, Мърфи е ни повече ни по-малко от велик стендъп комик, според мен имаше голям шанс това да са едни наистина забавни награди! Бих казал, че подобен трябва да е и профилът на заместника му… само да ми не сложат някой елитарен „колос в киното“, че вече ще заспа по средата :/