Първи снимки от римейка на „Сламени кучета”

от на 2011-05-01
 

Кейт Босуърт и Джеймс Марсдън

Това е един от онези случи, в които с присвито сърце очакваме да видим как ще бъде поруган поредният кино-шедьовър. Става дума за „Сламени кучета” („Straw Dogs”) на легендарния Сам Пекинпа („The Wild Bunch”, „The Getaway”, „Cross of Iron”), чийто римейк, дело на Род Лури („Последният замък”, „Nothing But the Truth”) ще се появи по кината тази есен.

Въобще няма да се пънем да обясняваме защо смятаме това нещо за ерес, само ще кажем, че главните роли на семейство Съмнър (изиграни от Дъстин Хофман и Сюзън Джордж) са поверени на Джеймс Марсдън и Кейт Босуърт. На Марсдън и на Босуърт? Ето ти един сбъркан филм още на ниво кастинг. Айде Марсдън иди-дойди, него ще го преживеем, ама просто не виждаме как Кейт Босуърт (която смятаме за доста слаба актриса) ще се справи с прословутата двусмислена сцена с изнасилването. Да не говорим, че и абсолютното недоразумение Доминик Пърсел, също е сред участниците.

Но хубаво, няма да се превръщаме в прости хейтъри, и решаваме, че ще им дадем на хората един шанс. Все пак в реда на актьорите има и добри попадения като големия Джеймс Уудс, Александър Скарсгард, Уила Холанд и дори Рис Койро. А пък и режисьорът осъзнава в какво се е забъркал и дори и само заради това заслужава едно евала. Ето какво казва той:

„Само идиот би опитал да надмине Пекинпа на собствения му терен… Това не е лек филм. Хората излизат от него, казвайки, че имат нужда от питие”.

Това, което можем да кажем ние, е дано!

Вижте и втората снимка от филма, разпространена в печатното издание на Entertainment Weekly.

Александър Скарсгард и Рис Койро

Ако не сте запознати с оригиналния филм, хвърлете едно око на синопсиса му:

За да избяга от социалния хаос в Съединените щати в следствие на войната във Виетнам, математикът Дейвид Съмнър и съпругата му Ейми се преместват в малко и изолирано британско селце, където тя е израснала. Присъствието им обаче провокира враждебност сред местните мъже, която бързо ескалира от обикновен тормоз в груповото изнасилване на Ейми. Миролюбивият Дейвид се чувства ужасно объркан, но когато домът им е нападнат, той се обръща към бруталното насилие, от което бяга и което ненавижда.

Премиерата на филма е 16 септември.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2011-05-02 at 02:10

  "Сламени кучета" и "Конвой" бяха едни от любимите ми филми на Пекинпа, които многократно се гледаха в кино "Дружба". От друга страна "Последният замък" е също страхотен филм. От трета страна – нищо не пречи да не го гледаме, ако е тъп! 😉

  Отговор

 • 2011-05-02 at 04:23

  Еха, "Конвой". :) Яко филмче беше това. :)

  Ама не може да се мери със "Сламени кучета"!

  Отговор

Коментирайте