Както се бяхме ентусиазирали преди известно време, че Баз Лурман ще прави филм за Елвис, така и (почти) бяхме забравили вече за съществуването на този проект – доста отдавна не са се чували новини около него. В самия край на 2020 стана ясно, че Келвин Харисън джуниър, познат от „Mudbound“ на Дий Рийз и „The Trial of the Chicago 7“ на Арън Соркин, ще се включи в ролята на иконата на блуса – Б. Б. Кинг.

Лурман беше организирал снимки миналия март, по време на които Том Ханкс и съпругата му се оказаха „прихванали“ вируса на 2020. След възобновяване на производствения процес през есента, очевидно при спазване на необходимите противоепидемични мерки, ще бъде необходимо повече от очакваното време за реализиране на филма, посветен на отношенията между Елвис (в ролята Остин Бътлър) и прочутия му мениджър, полковник Том Паркър (Том Ханкс).

Една от последните новини около проекта беше изборът на актриса за ролята на Присила Пресли. И макар вероятно присъствието на великия майстор на блуса в тази история да бъде ограничено, ролята на Б. Б. Кинг е изключително важна в развитието на музикалната сцена през втората половина на ХХ век и вярваме, че присъствието на Келвин Харисън джуниър ще бъде интригуващ акцент в пъзела, които конструира австралийският режисьор.

Съавтори на сценария са Сам Бромел, Крейг Пиърс и Баз Лурман, но все още не се знае какво заглавие ще носи филма. Няма яснота и за плановете на творческия екип относно финалните етапи на работата и подготовката му за поява пред зрителите. Докато чакаме новини, предлагаме ви един поглед към майсторството на Б. Б. Кинг, в джем-сешън изпълнение от 2006 година, заедно с Джон Мейър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *