„War Horse”

Благодарение на „Entertainment Weekly”, „Empire”, „The Film Stage” и „The Daily Mail” имаме шанс да видим първите снимки от War Horseна Стивън Спилбърг – филмът, с който след шестгодишно прекъсване той са завръща към сериозното кино. Всъщност тази година (по подобие на 1993, когато в рамките на няколко месеца той представи „Джурасик парк” и „Списъкът на Шиндлър”, и 2002 и 2005 със съответно „Специален доклад” и „Хвани ме, ако можеш” и „Войната на световете” и „Мюнхен”) той ще представи и още едно, по-комерсиално ориентирано заглавие – анимационния „Тинтин” („The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn”) – но това е тема на друг разговор.

Създаден по романа на Майкъл Морпурго от 1982 г. „War Horse” (и отчасти по успешната бродуейска пиеса вдъхновена от романа), филмът разказва за необикновената връзка между малко момче на име Албърт и неговия кон Джоуи, която е поставена на сериозно изпитание, след като родителите на момчето продават коня на британската кавалерия, за да се бие на фронта по време на Първата световна война. Макар и да е прекалено млад, Албърт се записва в армията, за да намери своя приятел.

Въртете го, сучете го, Спилбърг е феномен и всеки негов филм е събитие и истински празник за любителите на киното, затова няма как да не бъдем развълнувани.

„War Horse”

„War Horse”

„War Horse”

„War Horse”

„War Horse”

Трудно е да се преценят качествата на един филм само по няколко снимки, но ние сме убедени, че ако няма някаква сериозна изненада War Horse ще бъде сред основните конкуренти за големите филмови награди за годината – книгата е страхотна, пиесата също, а Спилбърг си е майстор, така че не виждаме сериозни основания за притеснение.

В ролите ще видим Джереми Ървайн, Бенедикт Къмбърбач, Патрик Кенеди, Том Хидълстън, Емили Уотсън, Тоби Кебъл, Дейвид Тюлис и др.

Премиерата е на 28 декември 2011.

Накрая вижте Спилбърг в работна обстановка. Не знаем за вас, но на нас това е любимата ни снимка от цялата серия.

„War Horse”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Т'ва загатваше да е турбо лейм още откак го обявиха; снимките не променят особено очакванията, даже ме правят още по-скептичен.