Край на „At the Mountains of Madness”

от на 2011-03-08
 

Край на „At the Mountains of Madness”

Прекалено сме съкрушени, за да преговорим историята на „At the Mountains of Madness” дотук – ако ви е интересно можете да се информирате от новините ни до момента – затова само с две думи ще отбележим какво се случи последните два дни.

Първо се появи информация, че Том Круз най-накрая се е съгласил на участие във филма и снимките би трябвало да започнат през юни, но само няколко часа по-късно се появи опровержение, лично от екипа на Круз, които заявиха, че няма такова нещо. В този момент нещата не изглеждаха много зле и все още имахме надежда всичко да завърши добре.

Тогава се появи информация, че заради забавянето на проекта Дел Торо ще снима „Pacific Rim” – голям филм за чудовища и масови разрушения (дълго време се спекулираше, че сценарият на филма всъщност е за подготвяната от Гарет Едуардс нова „Годзила”, но това категорично беше отречено) – след което той отново ще се насочи към „At the Mountains of Madness”. Тук вече нещата започнаха да придобиват черни оттенъци, но все пак остана надеждата, че Дел Торо ще се завърне към проекта.

Тази надежда беше попарена от Criterion Cast, които изпратили имейл лично до Гийермо дел Торо, в който питат дали „At the Mountains of Madness” е получил зелена светлина, на което режисьорът отговаря с “The opposite – Dead.” Смятаме, че няма нужда от превод.

Струва ни се, че Гийермо дел Торо се превръща във втори Тери Гилиъм – единственото, което остава е някой от филмите му да се провали насред снимки. Тук ще ви изпреварим и ще пожелаем сами на себе си да си затваряме тъпата уста, защото ако го урочасаме повече отколкото вече е, няма да си простим.

Само за последно, искаме да попитаме как е възможно проект с такъв потенциал като „At the Mountains of Madness”, зад който стоят имена като Джеймс Камерън и Гийермо дел Торо, да не може да получи зелена светлина, а в същото време да ни заливат грандиозни помии с не по-малък бюджет, които се дело на тотални и доказани некадърници?

Не си правете труда да отговаряте, въпросът беше риторичен.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте