„Капитан Америка”

Най-хубавото нещо от „Капитан Америка”, което сме виждали досега беше тийзър плакатът. Всичко останало беше доста нелепо и на моменти почти смешно. Няколко пъти изразявахме надеждите си във филма нещата да изглеждат по-различно и запазвахме коментарите си в очакване на трейлър.

Е, дойде и неговото време и тъпото е, че сега направо не знаем какво да мислим. Когато го видяхме сутринта, определено ни се стори приятен – даже се позарадвахме. След това обаче, на второ и на трето гледане, някои неща започнаха да ни притесняват. Сега сме с нещо като смесени чувства.

Няма съмнение, че това, което виждаме е „Капитан Америка”, което е добре – винаги е плюс, когато филмът следва тона на своя първообраз. Младият и доста хърбав капитан е жесток, както и един два от екшън епизодите. Има обаче нещо, което не ни допада. Не знаем точно какво, но го има. Ама майната му, последно решаваме, че засега ни харесва, пък за по-дългия трейлър ще му мислим.

http://www.youtube.com/watch?v=I-612Jt9s6M

„Капитан Америка” (знаем, че това не е пълното му българско заглавие, но малко се дразним от досадни подробности в стил „Тор: Богът на гръмотевиците”, много ви благодарим за разяснението) е режисиран от Джо Джонстън, а освен Крис Евънс в ролята на Капитана, ще видим още Хюго Уийвинг (много добър кадър, не мислите ли?), Хейли Атуел (която все повече ни радва, особено като… проверява щита), Томи Лий Джоунс, Нийл Макдоноу, Себастиян Стан и Тоби Джоунс.

Премиерата е 29.07.2011.

Red Skull

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Две от най-дебилните отрочета на американската поп култура – Марвел и пропагандата за к. Америка. После, защо DC правят уникални екранизации, а "чудото" още ни занимава с педалоподобни.

  2. Доста сурово изказване. 🙂

    Капитан Америка е класически образ. Нека първо да видим какво са направили хората. 🙂

  3. Истина е, че марвел правят доста по-детски филми, докато Нолън направи Батман за възрастни. Но пък мегапростотията Супермен ще си остане черна точка в архивите и активите на ДЦ :)))

    Х2 беше страхотен и силно се надявам, че The Wolverine на Аронофски ще изнесе комикса на друго ниво.

  4. Супермен на Донър (плюс неговата версия на втора част) е една от най-добрите комиксови екранизации!

    За "Х2" си прав, наистина е страхотен. и аз се надявам, че "The Wolverine" ще става за нещо.

  5. Фен съм на капитан Америка още от времето на една 16-битова конзолна игра! 🙂

    Не казвам 8-битова, щото си бяха баш 16-ки 😉

    Та…

    Чакам, пък и това нещо на Хъд… беше много епик! 😛

  6. Това може би няма да е толкова зле, колкото всички знаем, че ще е.

    С нетърпение очаквам игралния филм и по "Капитан Планета". 🙂

  7. Елфе, това 16 битово чудовище може да е било само иконата Sega Mega Drive 2. 🙂

    На мен точно първата дискета ми беше "Капитан Америка и отмъстителите", купена за цели 13 лева от Илиенци. /казвам цели, щот дискетите за Нинтендо бяха 3 пъти по-евтинки/

    Ама пак, Хълк, к. Америка, дори и Супер мен са ми герои без всякаква интрига. /най-вече Хълк/ Скучни и с женски костюми. Гледайте първия филм за к. Америка http://www.youtube.com/watch?v=cs8rFsmhNTc

    Новият ще е същото само с по-барнати ефекти. Не знам дали дори да го свалям.

  8. Oooo, "Капитан планета"!!! Това е филма който ще гледам с 300!!! Анимационното детско го разцепвах от гледане. 🙂 🙂 Ще е ебаси якото! 🙂