Ново парченце от пъзела на Триер „Меланхолия”

от на 2010-08-02
 

"Меланхолия" - Кирстен Дънст

Наскоро започнаха снимките на най-новия проект на Ларс фон Триер, озаглавен „Меланхолия”, за който не се знае почти нищо освен, че е „фантастичен психологически филм-катастрофа” за „две сестри и планета”, чиято орбитата се пресича с тази на Земята, предизвиквайки унищожението ни и по думите на самия Триер „няма да има хепиенд”.

По случай началото на тези снимки се проведе пресконференция, на която Триер и част от актьорския състав – включващ Кирстен Дънст, Кийфър Съдърланд, Шарлот Гейнсбур, Шарлот Рамплинг, Стелан Скарсгард, Александър Скарсгард, Джон Хърт и Удо Кир – прибавиха още едно парченце към пъзела, който представлява сюжетът на филма.

Това, което Триер казва е следното „Има сватба и меланхолия. Не искам да казвам нищо повече от това”. Каква изненада. Все пак той обяснява, че героите на Дънст и Александър Скарсгард се женят и след това изживяват „драматичен” край на съюза си. Друга интересна добавка е коментарът му, че филмът „looks like shit”, след което добавя: „Не, надявам се че не е така, но със сигурност изглежда малко по-зле от предишния ми”.

Както казахме и миналия път, според нас “Антихрист” беше повече от отличен филм и адски се надяваме, че и тук Триер ще работи в подобна посока.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2010-08-02 at 21:13

  Така ми се искаше да видя Пенелопе, вместо Кирстен Дънст… не възлагам никакви положителни очаквания от филма. Нещо не ми е достатъчно триерски по това, което казват, макар че, нека излезе и тогава ще говорим пак…

  Отговор

 • 2010-08-03 at 01:18

  Дънст смуче.

  Отговор

 • 2010-08-03 at 01:52

  Не се сещам някой да смуче повече от нещото наречено Шарлот Гейнсбур, но в "Антихрист" беше мноооого добра. Поради тази причина ще и пуснем на Дънст един "benefit of the doubt"!

  Отговор

 • Стефан
  2010-08-03 at 03:45

  Хора, направете си форум, де. :)

  Отговор

 • 2010-08-03 at 13:50

  Форца, Ларс!!!! За Стелан Скарсгард гласувам с три от две ръце. Що се отнася до сюжета, ясно е, че нЕма да има хепи енд, но пък съм сигурна, че ще е забележителен филм….

  Отговор

 • 2010-08-03 at 15:03

  @Стефан

  Заслужава си да помислим за в бъдеще :))) До тогава, ако има тема, която искаш да обсъдиш, стреля и ние ще я поемем :)))))

  Отговор

 • Gabriella
  2010-10-12 at 14:34

  Аз (за мой срам!) чак сега гледах Антихрист, но затова пък на кино, и е наистина страхотен, невероятно поетичен и духовно екстремен филм… Както и другите на Трир… С нетърпение очаквам Меланхолия. За женските персонажи не се съмнявам, че Ларс ще извади всичко възможно от актрисите. Успява да ги зомбира, в хубавия смисъл на думата. Що не отнася до хепи енд-ът, за мен всички филми на Трир имат хепи енд, включително Идиотите и Танцьорка в мрака, да не говорим за Порейки вълните или мощния хепи енд на Догвил! Антихрист – прекрасен ренесансов хепи енд, а както е казал Шекспир – добрият край оправя всичко…

  Отговор

 • 2010-10-12 at 15:14

  И аз нямам търпение за този филм. "Антихрист" беше жесток! И мисля, че те разбирам за хепиедна. :)

  Отговор

Коментирайте