Триер подсилва Меланхолия-та си с Дънст

По последни новини Кирстен Дънст се присъединява към Кийфър Съдърланд, Шарлот Гейнсбур, Шарлот Рамплинг, Стелан Скарсгард, неговия син Александър и Удо Кир в най-новия проект на Ларс фон Триер. Имайки предвид предишните филми на режисьора и тези на Дънст, можем да кажем, че това е едно доста смело решение от страна на Мери Джейн. Истината е, че много се радваме за нея, защото винаги сме подозирали, че тя притежава качества, които все още не ни е показвала, а филм на Триер е идеалното място, както казват американците „to go legit”.

Според откъслечната информация, която изкача тук там, излиза, че „Меланхолия” е фантастичен психологически филм-катастрофа, в който Земята е изправена пред унищожение, след като орбитата й се пресича с тази на странстваща планета. Доколко може да се вярва на това, никой не знае. Триер все още мълчи по въпроса, а единственото, което е казал е, че „този път няма да има хепиенд”. Какво? Този път? Лично в нашите представи Триер и хепиенд са две диаметрално противоположни неща. Може да се каже, че „Догвил” има такъв, но това е само от определена гледна точка. Та в този ред на мисли, няма как да не се зачудим (и леко се плашим) какво ли ни е подготвил този път.

За протокола, според нас “Антихрист” беше повече от отличен филм и адски ще се радваме, ако „Меланхолия” доразвие това му настроение в нещо като нова трилогия по подобие на „Golden Heart Trilogy”, или като все още незавършената „Land of Opportunities”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments