Братята Спириг режисират „Тъмният кристал 2”

от на 2010-05-06
 

Братята Спириг ще режисират „Тъмният кристал 2”

Наравно с „Лабиринт”, мрачната, но прекрасна приказка „Тъмният кристал” е може би най-яркият представител на едно умиращо изкуство. Изключително сме щастливи от факта, че сега още едно поколение ще може да се наслади на магията, за чието популяризиране гениалният Джим Хенсън направи повече от всеки друг човек на Земята.

Наскоро Брайън и Уенди Фроунд, които са отговорни за по-голямата част от невероятните декори, дизайна на съществата и реквизита на „Тъмният кристал”, споменаха, че усилено работят върху 3D продължение, озаглавено „The Power of the Dark Crystal”.

В потвърждение на това, от „The Henson Company” пуснаха официално прессъобщение, в което се казва, че Питър и Майкъл Спириг („Daybreakers”) са наети да режисират проекта. С което сложиха край на възможността Генди Тартаковски („Самурай Джак”) да наложи своята версия.

Лично ние сме доволни от избора на братята Спириг, които имат доста приятен визуален стил. Те ще режисират по сценарий на Крейг Пиърс („Мулен Руж” и „Ромео + Жулиета”), създаден по оригиналната идея на Анет Дюфи и Дейвид Одел, отговорни за сценария на първия филм. Разбира се, Брайън Фроунд ще се заеме с концептуалния дизайн, който ще бъде смес между традиционни кукли и съвременни ефекти.

Ако споменаването на CG в едно изречение с кукли и Джим Хенсън ви кара да потръпнете от мисълта, че някой ще поругае детските ви спомени, вижте какво имат да кажат братята Спириг по въпроса:

„Чувстваме невероятна отговорност за това да разкажем историята по същия педантичен начин, по който Джим Хенсън и Франк Оз са направили с оригинала от 1982 г. Това е шанс да вземем света на кукловодството и да го пренесем в нашите, модерни дни. Така с помощта на технологии като ”motion capture” и CGI и добре изпитаните стари методи на куклите и аниматрониката, да създадем един 100%- реален и уникален свят.”

Действието на „The Power of the Dark Crystal” се развива сто години след събитията в първия филм, когато светът отново е изправен пред заплахата да се обгърне в мрак. Историята следва мистериозно момиче от огън, което заедно с изгнаник от Гелфингите открадва парче от легендарния кристал, с надеждата с него да запали отново умиращото слънце, намиращо се в центъра на планетата.

коментари
 
Отговорете »

 
 • френд
  2010-05-06 at 21:11

  "Dark Crystal” е феноменален филм. Джим Хенсън е Бог! Дано не се изгаврят с паметта на човека.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-05-04 at 15:55

  Питър и Майкъл Спириг стават по-адекватни с всеки свой следващ филм.

  Отговор

Коментирайте