Само до края на тази година чакаме да излязат поне една типична музикална автобиография – A Complete Unknown, където Тимъти Шаламе играе Боб Дилън, както и една напълно нетипична биография – Better Man, където Роби Уилямс е изигран от CG маймуна. Биографичните филми за иконични музикални фигури се срещат под път и над път, но когато екипът, който ги подготвя е добър, винаги ще им обръщаме внимание.

Следващият подобен филм, който се планира, се нарича Otis & Zelma и ще разкаже историята на легендарния Отис Рединг и съпругата му Зелма. Рединг е смятан за един от най-добрите певци и текстописци в историята на американския соул и блус и е широко познат като „Кралят на соула“. За съжаление, неговата история е от онези, които блестят ярко и за кратко, защото Рединг умира в самолетна катастрофа едва на 26 години. Филмът ще се занимава с неговата музикална кариера, но и с връзката му със съпругата му Зелма, която е принудена да отглежда четирите им деца сама след смъртта му.

В ролята на Отис Рединг ще влезе Джон Бойега, който продължава да бъде известен най-вече с ролята си на Фин в последните три филма от основната поредица Междузвездни войни. След като тази роля го направи световноизвестен изведнъж, Бойега всъщност не е имал много високопрофилни участия, макар че го харесахме и в The Woman King, и в They Cloned Tyrone. Партньорка в това начинание ще му бъде Даниел Дедуайлър, която ще изиграе Зелма Рединг. Дедуайлър пък от своя страна не спира да работи и да трупа овации за изпълненията си. В последните няколко години тя участва само в качествени филми, в които се представя повече от впечатляващо, като някои хора смятат, че дори беше ограбена от номинация за „Оскар“ за ролята ѝ в Till.

Режисурата на Otis & Zelma ще бъде поета от друга млада звезда – Чанинг Годфрий Пийпълс. Пийпълс преди няколко години режисира доста добре приетия Miss Juneteenth, а оттогава основно работи по епизоди на различни сериали, но с този филм ще се завърне към големия екран.

Имайки предвид какъв интерес има по принцип към биографиите на различни музиканти, в комбинация с това, че блус изпълнителите и особено периода на тази музика около 50-те и 60-те години не се виждат много често на кино, ни се струва, че това може да бъде много интересен проект. Със сигурност ще се оглеждаме за още подробности и особено първи кадри.

Официална дата за начало на снимките за момента не е обявена, но наследниците на Отис Рединг са дали пълната си подкрепа за филма, което значи, че музиката му ще бъде включена и повечето пречки би трябвало да бъдат преоделени.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *