Поредицата за Терминатора нямаше кой знае какъв успех през последните години. Всяка следващата част се проваляше с гръм и трясък в боксофиса, а и феновете често бяха разединени в мненията си за качествата на поредния опит за съживяване. Тим Милър и Джеймс Камерън се опитаха да върнат франчайза към корените му с директното продължение Terminator: Dark Fate, но финансово нещата отново не бяха розови.

Съвсем закономерно е при подобно положение да се опита нещо ново и различно. Защо да не се направи опит да се привлекат и нови фенове? Именно това се опитва да направи шоурънърът на Terminator Zero Матсън Томлин. Поредицата за втори път се насочва към малкия екран, но този път под формата на аниме.

Вижте кървавия нецензуриран трейлър:

Отговорните за анимацията Production IG (Ghost in the Shell) въобще не са щадили кръв и разкъсани крайници. Сериалът, който ще се състои от шест серии, ще разказва чисто нова история, случващата се в познатата на всички вселена. Ето какво споделя Томлин:

Осъзнах, че първите минути на шоуто трябва да обявят какво ще представлява то. За целта измислихме сцена без диалог, която да издигне знаме и да каже смело, че това ще е изпълнен с насилие, мрачен и много екшън ориентиран сериал. Ще бъде ужасяващ, ще бъде интересен.

За какво обаче ще се разказва в Terminator Zero?

Действието започва през 2022 година. Безмилостната война между последните оцелели хора и безкрайните орди на машините вече се води от няколко десетилетия.

През 1997 година изкуственият интелект Скайнет придобива самосъзнание и започва въпросната война. Уловен между бъдещето и миналото е един войник, който е изпратен назад във времето, за да промени съдбата на човечеството. Тя пристига през 1997 година и има за цел да защити учения Малкъм Лий, който се готви да стартира нов изкуствен интелект, чиято цел е да противодейства срещу атаките на Скайнет.. Докато Малкъм се бори с моралните подбуди на своето творение, той трябва да оцелее и срещу непрекъснатата вълна от убийци от бъдещето, които ще променят не само неговия живот, а и този на трите му деца.

Вижте един плакат, както и поглед към първите шест минути от откриващия епизод::

Terminator Zero е създаден от Матсън Томлин, а анимацията е дело на известното студио Production IG. Ролите озвучават Ан Доуд, Андре Холанд, Соноя Мизуно, Тимъти Олифант и други.

Сериалът вече е наличен в стрийминг платформата на Netflix, а ревютата са доста положителни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *