Изключително впечатляващо е с какви обороти продължава да работи Ридли Скот предвид възрастта, на която е. И да, последните му филми бихме казали, че като цяло имат 50/50 успеваемост и в крайна сметка не повече от половината наистина ни харесват, но неговата отдаденост към това да продължава да прави мащабно и впечатляващо кино само може да бъде уважавана.

Естествено, в момента всички погледи са към Гладиатор II (Gladiator II), където младата суперзвезда Пол Мескал заема позицията на титулярния гладиатор. Припомняме, ако случайно сте забравили, че Дензъл Уошингтън играе опасния робовладелец с амбиции към римския трон, а Педро Паскал е в ролята на доверения на властта генерал. Актьорите са страхотни, но нека бъдем честни – в този филм битките в Колизеума са главният герой.

Вижте новия трейлър сега:

Първо към главната тема, която вероятно ще занимава всички, които гледат този трейлър – вярно ли е това, че героят на Мескал е син на Максимус от първия филм. От една страна – странно решение да ни разкрият такова нещо в трейлъра, от друга – маркетинг хората може да са решили, че така ще привлекат публика. Все пак може би най-известното нещо за Максимус, онва, което хората помнят и до ден днешен е, че той е „съпруг на убита жена, баща на убито дете“, какво тогава се е случило? Иска ни се да вярваме, че Ридли Скот няма да съсипе собственото си наследство, така че за момента ще останем с отворени сърца и ще се надяваме, че наистина има добро обяснение.

Иначе визуално ни се струва, че дори и Гладиатор II да изглежда различно от оригинала и модерните компютърни ефекти да създават една по-различна визия, все пак в киносалона може да изглеждат страхотно и убедително и гладиаторските двубои да са наистина толкова епични и вълнуващи, колкото явно са се опитали да бъдат. Смятаме, че ако това е постигнато, всъщност ще можем да простим дори и слабости в сюжета.

Ето го и официалният синопсис:

От легендарния режисьор Ридли Скот идва Гладиатор II, който продължава епичната сага за власт, интрига и отмъщение, поставена в Древен Рим. Години след като става свидетел на почитания герой Максимус, който умира от ръцете на чичо му, Лушъс и принуден да пристъпи сам в Колизеума, след като домът му е завзет от тираничните императори, които сега владеят Рим с железен юмрук. С гняв в сърцето си и бъдещето на Империята на карта, Лушъс трябва да се обърне към миналото си, за да намери силата и честта, които ще му позволят да върне славата на Рим към народа му.

Гладиатор II (Gladiator II) е режисиран от Ридли Скот и написан от Дейвид Скарпа, Питър Крейг и Дейвид Франзони. В ролите участват Пол Мескал, Педро Паскал, Дензъл Уошингтън, Джоузеф Куин, Кони Нилсен, Дерек Джакоби и др.

Българската премиера на филма е на 15 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *