The best way to bring folks together is to give them a really good enemy!

Новини с (известна) зелена окраска са разбираемо и очаквано да бъдат част от новинарския „операционен“ поток – нали не сте забравили, че Злосторница (Wicked) е екранизация на успешния мюзикъл, с който са израснали няколко поколения, включително и изпълнителката на ролята на Глинда Ариана Гранде. Като почитатели на музикалните предизвикателства – и на театрална сцена, и на екран – очакваме с нетърпение трансформацията, която ще претърпят героите на тази история под режисурата на Джон М. Чу.

Първият тийзър дебютира на финала на щатското футболно първенство The Super Bowl преди повече от половин година, през май имахме шанс за по-детайлен поглед, а сега е време за втори официален трейлър:

Оставаме с (вероятно) леко измамното впечатление, че някои изключително подобни кадри се използват като повторение или акцент върху детайл от краткия разказ на филма в трейлъра. Напомняме, че тази година ще видим само първа част на мюзикъла Злосторница, представян в продължение на десетилетия на Бродуей, Уест Енд и различни музикални сцени по света.

Сюжетът – предистория на прочутия филм на MGM от 1939 година, е написан от Грегъри Магуайър през 1995 година – Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West. Авторите на мюзикъла от 2003 година Уини Холцман и Стивън Шварц, са единодушни с режисьора Джон М. Чу, че е необходимо разказът да бъде разделен на две части и дори пишат нови песни, за да включат всички детайли и да не осакатят драматургично творбата си. Джон М. Чу винаги е искал да направи адаптация на многократно награждавания с „Тони“ мюзикъл. Мечтата му се сбъдва и поверява главните роли на Ариана Гранде (притежателка на две награди Грами, мулти-платинена изпълнителка и суперзвезда на световната музикална сцена) и Синтия Ериво (Harriet, Broadway’s The Color Purple, носителка на награди Еми, Грами и Тони), като така успява да сбъдне и техните мечти.

Те са одобрени безапелационно за ролите на Елфаба и Глинда – след интересен и изпълнен със здравословна конкуренция период на адаптация в учебно заведение за хора със специфични дарби, двете героини се превръщат в истински приятелки,

Младата Елфаба не подозира откъде извират способностите ѝ и съвсем не иска да върши зли дела, но постепенно се оказва, че нейният талант привлича вниманието на прочутия магьосник в Изумрудения град и може да бъде от полза за пъклените му планове. Той всъщност не притежава никакви сили, но само Елфаба е достатъчно дръзка, за да му го каже в очите: „Аз не се страхувам! Магьосникът трябва да се страхува от мен!“ Глинда и Елфаба постепенно поемат в различни посоки, за да се превърнат (според легендата) в Злата вещица от Запада и Добра вещица от Севера, познати от приключенията на Дороти в страната на измамния магьосник Оз.

Вижте и две видеа зад кадър, както и един постер:

Продуценти на филма Злосторница са Марк Плат и Дейвид Стоун. Сценарият е дело на Уини Холцман и Дана Фокс, музиката е на Джон Пауъл. В актьорския екип са още Джонатан Бейли, Итън Слейтър, Боуен Янг, Бронуин Джеймс, Кийл Сетъл, Арън Тио, Грейша де ла Паз, Колин Майкъл Кармайкъл, Адам Джеймс, Анди Нийман и колосите-ветерани Мишел Йео, Питър Динклидж и Джеф Голдблум – в ролята на коварния Магьосник от Оз, който изрича сентенцията, използвана за подзаглавие на тази новина.

Премиерата на първата част на Злосторница е на 27 ноември 2024, а наскоро се появи и информация за премиерата на втората част – 21 ноември 2025 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment