Роденият в Мадрид режисьор Давид Улоа стои зад 4 от 6-те епизода на втория сезон на пищния испански сериал „Чумата“, озаглавен „Ръката на Ла Гардуня“. Действието се развива пет години след събитията в първи сезон. Престъпната организация Ла Гардуня е набрала сила и сега е реалната власт по улиците на Севиля. „Ръката на Ла Гардуня“ дебютира ексклузивно по Epic Drama в държавите от Централна и Източна Европа вчера, 16 април, а повторението е в събота, 18 април, от 22 часа.

-Сеньор Улоа, как премина работата по втория сезон на „Чумата“?

-Аз не бях част от първия сезон и трябваше да работя в определени параметри, вече очертани преди мен. Лесно се сработих с екипа и навлязох в стила на разказа. Това е наратив, който не обяснява твърде много има по-личен подход и много кадри с камера от ръка, които внушават усещане за близост и уважават гледната точка на образите. Но летвата от първи сезон беше доста висока.

david-ulloa-2-20020417

-Забелязва се игра с жанровете. Първият сезон имаше трилър, сега повече екшън…

-И тук има елементи на трилър, както и на политическо кино. Основата на всичко е в образите. Те процъфтяват в новите епизоди.

-Кое прави този сериал интригуващ за публиката?

-Детайлното пресъздаване на Севиля XVI век беше голям успех и фактор за задържането на зрителския интерес. Работата е трудна и скъпа, но ние разполагаме с най-добрия екип. Подготовката преди снимките продължи четири месеца. Репетирахме много. Тайната е да заобичаш материала.

la-pete-20200414_10

-Какво ви привлича към този исторически период?

-Беше много интересно да науча как успехът носи лесна смърт в Севиля от онова време. Имало е много бизнес възможности и условия за появата на подземен свят. Битката между официалната власт и уличната сила е изключително интригуваща. Не е било ясно кой реално управлява Севиля.

-Какви истории търси испанската публика днес?

-Испанските сериали специално оперират с много жанрове, поемат креативни рискове и предлагат изобилие от теми. Особено с среднобюджетния сегмент. Правят се страхотни черни комедии като „Spanish Shame“, „Perfect Life“ и „Vote Juan“. Но следваме и международни трендове, правим криминални поредици, мистерии.

-Кои са вашите любими филми и режисьори?

За мен киното за човешкото състояние е най-доброто и харесвам режисьори, които го улавят като Ханеке, Уинтърботъм, Анг Лий и Алберто Родригес.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *