За пореден път Marvel спазиха традицията си да правят огромно шоу в зала H на Comic-Con в Сан Диего – винаги, когато те участват с презентация там, това е най-обсъжданото събитие от конвенцията, което генерира най-много новини. Особено сега, когато Marvel не се хвалят с неограничената любов и подкрепа от отдадената си публика, беше още по-важно да доставят представяне, което да развълнува феновете за бъдещето на вселената.

Разбира се, ще поговорим за всички неща, които бяха обявени, но няма как да не започнем с без съмнение най-голямата новина – те обявиха, че не друг, а Робърт Дауни Джуниър. ще се завърне към вселената, но не като всеобщия любимец Тони Старк, а този път Дауни ще поеме ролята на Виктор Вон Дуум, известният злодей на Фантастичната четворка. За това кастинг решение може да има много различни мнения, но едно е ясно – Дауни е страхотен актьор, нямаме съмнение, че той ще изиграе Дуум добре, а завръщането му в Marvel средите със сигурност ще генерира това, на което те най-много се надяват – много интерес и (вероятно) пари.

Дауни ще бъде в злодеят в Avengers 5, вече официално наречен Avengers: Doomsday. Това, разбира се, е филмът, който трябваше да преживее пълна промяна, след като беше планиран като Avengers: Kang Dynasty, преди Джонатан Мейджърс да бъде осъден за домашно насилие. Ясно е, че след такава изначална промяна, вероятно Marvel са решили, че трябва отново да вкарат в игра хората, на които най-много могат да разчитат. Затова и не се изненадваме, че в режисьорските столове отново ще седнат братята Русо, може би единствените хора, които са доказали, че знаят как да се справят с такава задача. Те ще режисират както Avengers: Doomsday, който ще излезе на 1 май 2026г., така и следващия Avengers: Secret Wars.

По време на презентацията си, Кевин Файги също така представи на публиката нови кадри от двата най-скорошно предстоящи филма на Marvel – Капитан Америка: Нов свят и Thunderbolts, а на сцената се появи и кастът на Фантастичната четворка, който също си има ново официално заглавие – Fantastic Four: First Steps и чиито снимки вече текат.

Като цяло, сравнявайки тази година презентацията на Marvel с предишни такива на Comic-Con, можем да кажем, че те всъщност обявиха малко нови неща (но какви!) Предишните години имаше по един камион заглавия за предстоящи сериали и филми, сега бяха се фокусирали само върху най-мащабните филми, които предстоят. И докато смятаме, че има още много вода да изтече, докато се приближим до Avengers: Doomsday, все пак можем да се надяваме, че тази презентация отразява цялостно решение да се обръща специално внимание на няколко важни неща, вместо да се търси само бройка проекти, а не тяхното качество.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Интересно ми е във филма как ще обяснят завръщането на актьора, особено ако прилича на Тони Старк 🙂