След години съдебни процеси, какви ли не забавяния и спекулации от страна на феновете, Marvel най-сетне потвърдиха официалния каст на Фантастичната четворка (The Fantastic Four). По всичко личи, че те ще се опитат да оборят все по-негативните настроения на публиката към тях и цялостно към супергеройския жанр като пришпорват продукцията на филма за „първото семейство“ и ще гонят премиерна дата още следващото лято, изпреварвайки няколко проекта, обявени от преди това.

Четворката е следната – Педро Паскал, един от неоспоримите любимци на интернет, ще изиграе Рийд Ричардс. Ванеса Кърби, която цялата аудитория познава, защото покри две много различни демографии с ролите си в The Crown и Мисията невъзможна, ще изиграе Сю Сторм. Ролята на Джони Сторм е поверена на Джоузеф Куин, познат от последния сезон на Stranger Things, а Бен Грим (ака. Нещото), ще бъде изигран от Ебон Мос-Бакрак, известен на феновете от двете му запомнящи се поддържащи роли в сериалите The Punisher и The Bear.

Има ли нужда да разказваме за Фантастичната четворка? Рийд Ричардс, още наричан г-н Фантастик, е най-умният човек на планетата, който след инцидент в космоса може да разтяга всяка част на тялото си. Неговата съпруга Сю Сторм получава способността да става невидима, както и да произвежда силови полета, които да ползва като щит. Нейният брат Джони се подпалва и може да лети, а семейният приятел Бен Грим се превръща в купчина скали, готови „за въргал“ с всяко срещнато чудовище или злодей.

След като Fox практически убиха всякакъв ентусиазъм на публиката с епохалния си провал от 2015 година, голяма част от феновете на комиксовите истории искаха героите възможно най-бързо да се върнат в ръцете на Marvel или никой повече да не ги докосва. Тяхната история на големия екран още от ранните години на хилядолетието е доста спорна (макар че част от публиката таи лека носталгия към онези първи филми и най-вече към първата супергеройска роля на Крис Еванс).

В крайна сметка обаче, дали желанието на голяма част от комиксовите фенове да видят тези важни за Marvel Comics герои ще успее да заличи генерално ниския интерес, който публиката в момента проявява към супергеройски истории, предстои да разберем. Бихме заложили, че ако Marvel наистина успеят да направят добър филм, публиката ще покаже, че обича тези герои и винаги е искала да ги видят екранизирани правилно. Ако обаче това е поредният опит за захранване на масите с познати лица и познати истории, публиката няма да се усъмни да изрази недоволството си.

Фантастичната четворка (The Fantastic Four) ще бъде режисиран от Мат Шакман (Game of Thrones, WandaVision) по сценарий на Джош Фрийдман, Джеф Каплан и Иан Спрингър.

Премиерата е насрочена за 25 юли 2025г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Говори се, че Сю Сторм (Ванеса Кърби) ще бъде главно действащо лице и лидер на Фантастичната четворка, а избирането на изтъркания Педро Паскал е лоша идея според мен. Фейдж още от 2019 г. е искал повече героини и продължава да ги бута въпреки, че са зле написани, което е пълен криндж (неловко).