Лука Гуаданино е едно от най-горещите имена в Холивуд в момента, когато става дума за качествено кино. Харесваме практически цялата му филмография досега и съответно внимателно следим за всеки един нов проект, който той задвижва (каквито има няколко). Първият, който ще имаме възможност да видим, е мини-сериалът на HBO „We Are Who We Are”. Имахме възможност да видим първия тийзър по-рано този месец, а сега получаваме нов, който е малко по-подробен.

Припомняме, че „We Are Who We Are” ще разкаже историята на срамежливия интроверт Фрейзър, който се сприятелява с привидно безстрашната и самоуверена Кейтлин – двамата се запознават в американска военна база в Италия, където живеят с родителите си. Фрейзър ще бъде изигран от Джак Дилън Грейзър, който много харесахме в „То“, а в ролята на Кейтлин ще влезе дебютантката Джордан Кристин Сиймон.

Историята явно ще се фокусира върху връзката между двамата, както и техните отношения с цял куп от поддържащи персонажи, в това число родители и останалите им приятели. „We Are Who We Are” изследва теми за приятелството, идентичността и първата любов, всичко това на фона на обичайно прелестната визия на Лука Гуаданино.

Докато първият тийзър беше само бързо представяне на двамата герои и атмосферата на тяхната дълбока връзка, тук вече виждаме малко повече подробности и започваме да се досещаме какви други сюжетни нишки ще бъдат разгледани в сериала. Виждаме как главните герои се запознават и започват да се сближават, чувствайки се отделени и недоразбрани от останалите си връстници.

Въпреки неизбежните сравнения с „Призови ме с твоето име”, заради това, че е история за порастване и себеосъзнаване, поставена в Италия, изглежда, че между двете произведения ще има доста съществени разлики, основната от които е, че в „We Are Who We Are” ще има доста повече драма и дори насилие. Освен това напрежението между родителите и децата, което ясно си личи от трейлъра, е в крайна противоположност на отношенията на Елио с неговите родители.

От друга страна пък отново имаме пищната, майсторска визия, която инстинктивно свързваме с проектите на Лука Гуаданино, и се радваме, че и „We Are Who We Are” няма да бъде изключение. А когато прибавим искрената емпатия, която Гуаданино винаги е показвал към героите си и желанието да ги покаже в цялата им объркана и сложна красота, вече очакваме поредното бижу от италианския режисьор.

Главните роли в „We Are Who We Are” са поети от Джак Дилън Грейзър, Джордан Кристин Сиймон, Клои Севини, Алис Брага („City of God“), Кид Къди, Фатих Алаби („Chewing Gum“), Спенс Мур Дж. („All American“), Кори Найт („Nobodies“), Том Мърсиър („Synonyms“) и Себастиано Пагаци („Stupid Cupid“).

Всички 8 епизода са написани и режисирани от Лука Гуаданино и ще бъдат пуснати в платформите на HBO на 14 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *