За разлика от политическите среди, в кинаджийските дядовците процъфтяват. Джордж Милър е безкомпромисен в качеството на поредния си филм от поредицата Mad Max – Фюриоза, Ридли Скот не се спира и съвсем скоро ще гледаме Гладиатор 2, а Копола дебютира дългогодишната си мания Megalopolis на Кан. Сега обръщаме поглед към друг от иконичните режисьори на Холивуд – Стивън Спилбърг.

След страхотния, личен и прочувствен, но за съжаление не особено финансово успешен Семейство Фейбълман, Спилбълг ще се завърне към летните блокбастъри, на които до голяма степен може да се каже, че е баща и основател – все пак първият истински летен блокбастър е Челюсти. Сега ще разкажем за два филма, които може би всъщност са един, но дори и да са два, са следващите, по които Спилбърг ще работи.

Преди известно време беше обявено, че Стивън Спилбърг е измислил нова история, свързана с извънземни, по която дългогодишният му сътрудник Дейвид Кеп пише сценарий. Спилбърг и Кеп, разбира се, са работили многократно заедно, може би най-релевантна в случая е колаборацията им по Война на световете. Двамата обаче имат и доста други съвместни проекти като Джурасик парк, Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп и няколко други. Самият Спилбърг също така е автор на някои от най-легендарните филми за извънземни, които не просто още помним, а практически са формирали основата на този жанр в киното (Извънземното, Близки срещи от трети вид), така че можем само да имаме доверие на поредното му навлизане в тази сфера.

Другата обявена новина е, че Спилбърг е избрал любимата на Емили Блънт да участва в неговия следващ филм. Това може да е въпросния проект за извънземни, но това не е официално потвърдено. Тъй като няма обявени никакви подробности за сюжета, не се знае по какво ще работят двамата заедно, а единственото ясно е, че Блънт ще заеме една от двете главни роли – другата вероятно е запазена за мъж, също от най-високите ешалони на Холивуд.

Многократно сме споделяли любовта си към Емили Блънт и няма да се повтаряме, само ще кажем, че тя винаги е можела да подбира ролите си, а в момента ѝ се отдава възможност да работи подред с някои от най-добрите и интересни режисьори, което само може да ни радва. Освен всичко друго тя е добре запозната с жанровото кино, така че колаборацията й със Спилбърг подозираме, че ще бъде повече от продуктивна.

В момента, в който разберем ясни подробности за това по какво работи Стивън Спилбърг конкретно и какво ще прави Емили Блънт там, ще споделяме веднага.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *