След като преди два дни видяхме първата официална снимка от „Only Lovers Left Alive” на Джим Джармуш, сега получаваме сериозен ъпдейт и от другия вампирски филм, в който се крие надеждата ни за реабилитиране на жанра, „Byzantium” на Нийл Джордан.

Последния път, когато писахме за „Byzantium”, беше преди пет месеца, по повод кратък клип, който не беше нищо чак толкова специално, но все пак беше първият ни истински поглед към филма и загатна какво бихме могли да очакваме от към визия. Сега, в лицето на новия международен трейлър, както се казва получаваме „the rеal deal”.

http://www.youtube.com/watch?v=A6Y1gKaCltY

Изглежда точно така, както очакваме да изглежда филм на Нийл Джордан, и въпреки това сме някак изненадани колко добре изглежда (ако разбирате какво искаме да кажем), може би защото част от ревютата и коментарите, които четохме в интернет, са по-скоро смесени. Също така, много е възможно заради „Здрач”-манията да сме имали едно на ум без да се усетим – след бляскавата (ама буквално) вампирска любовна история, вече толкова сме предпазливи към филми с вампири, че дори на Нийл Джордан не можем да му имаме 100% доверие. Ето това е най-голямото престъпление на „Здрач”!

Ето го и официалния синопсис на филма, в който – доколкото разбираме от трейлъра – няма да има други жени вампири и дори тези двете се смятат за извращение:

Две мистериозни жени търсят убежище в малък морски курорт. Клара (Джема Артертън) се запознава със самотния Ноъл, който им осигурява подслон в западналия си хотел Byzantium, а ученичката Елинор (Сърша Ронан) се сприятелява с Франк и му разкрива тяхната смъртоносна тайна. Клара и Елинор са родени преди 200 години и оцеляват, пиейки човешка кръв. Когато истината за тяхната тайна се разпространява, миналото им ги застига със смъртоносни последици.

Byzantium” е режисиран от Нийл Джордан по сценарий на Мойра Буфини, адаптация на нейна пиеса. В ролите ще видим Джема Артертън, Сърша Ронан, Сам Райли, Джони Лий Милър, Том Холандър и Кейлъб Ландри Джоунс.

Официалната премиера за Великобритания е през 2013-та.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. He знам дали бих гледал „Byzantium“, но с удоволствие бих си припомнил „The Company of Wolves“.