В последните години доста говорим за новия подем на детективската мистерия като жанр в киното и даже преди няколко дни споделихме за великолепния каст на един предстоящ такъв филм. И докато в поредицата Вади ножовете има доста чувство за хумор, а и като цяло повечето детективски истории са в същността си леко абсурдни, не можехме и да си представим, че само дни по-късно ще говорим за нов подобен проект, но този път далеч, далеч по-земеделски.

Отправяме поглед към новия проект на Amazon Studios, който ще се нарича Three Bags Full и веднага казваме, че се интересуваме от него най-вече заради историята му, но няма да върнем и интересния актьорски състав. В главната роля ще видим Хю Джакман, любимата ни и безгрешна Ема Томпсън също участва, а към тях се присъединяват цял куп млади надежди като Никълъс Галицин, Моли Гордън, Никълъс Брон и Хонг Чау, всички от които до сега сме гледали в по една-две роли, но са ни правили добро впечатление и очакваме, че кариерите им ще се развиват все повече.

Дали Three Bags Full ще е филмът, който ще ги направи хипер известни? Само можем да гадаем, защото историята звучи като нещо, което или ще спечели огромна маса хора, или ще остане само и единствено култов хит за хора със странно чувство за хумор. Адаптирана от книгата Glennkill на Леони Суон, историята проследява пастира Джордж Харди (Джакман), който има много близка връзка със стадото си. И преди да започнете с глупостите, веднага ви казваме, че близостта им се проявява в това, че той чете детективски мистерии на глас на овцете си. Това, което той самият не знае е, че овцете му са напълно осъзнати интелигентни същества, които по цял ден разискват кой е извършителя на деянието в историите. Когато обаче един ден самият Джордж е убит, стадото му решава, че те трябва да разрешат загадката. Единственият проблем е, че са овце. Докато местен смотан полицай също се опитва да разреши случая, стадото напуска поляната си в преследване на правосъдие, но осъзнават, че истинският живот всъщност е доста различен от детективските мистерии.

Звучи абсурдно, в това няма спор, но имаме голямо желание да вярваме, че звучи абсурдно по начин, който може да бъде много забавен и дори страхотно добродушен, а не просто абсурдистки и самоцелно комедиен. Предполагаме, че всичко оттук насетне ще зависи от това, на какъв тон ще заложи екипът зад кадър.

Автор на адаптирания сценарий на Three Bags Full е Крейг Мейзин, на когото имаме доверие, тъй като той беше шоурънър на тачената от някои от нас адаптация на The Last of Us. Фил Лорд и Крис Милър пък са изпълнителни продуценти, а добре знаем, че те комедии знаят как да правят. Режисурата е поставена в ръцете на Кайл Балда, който до момента е режисирал само анимации, сред които няколко филма за непоносимите миньони. Тъй като тук практически със сигурност ще има компютърна анимация като част от действието, смятаме, че това също ще бъде полезен опит, но определено се надяваме тонът да не е чак толкова детски.

Three Bags Full е с насрочена премиерна дата 20 февруари 2026г, така че кой знае колко неща може и да се променят дотогава. 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *