Има филми, които просто нямат нужда от представяне. „Flowers of War” (познат още като „13 Women of Nanjing”, „13 Flowers of Nanjing”, „Heroes of Nanking” и „Nanjing Heroes”) е един от тях. Реално погледнато единственото, което трябва да знаете за него, за да влезе в листата ви „задължителни”, са имената на Джан Имоу и Крисчън Бейл, всичко останало са подробности. И ако не можете да разберете защо това е така, значи не бихме могли да ви обясним, дори и да искаме.

Поради тази причина няма да губим повече време и направо ще ви представим първия международен трейлър, който, каква изненада, изглежда епично.

Хъ-ъъъм, че изглежда епично, изглежда – има осезаем „Спасяването на редник Райън” привкус – има обаче и определени моменти, в които тонът не ни се връзва с цялостната концепция и напомня на първия тийзър постер на филма, което никак не е добре. Освен това ни се струва, е Бейл отново играе леко смахнат образ, а си мислехме, че поне тук трябва да е нормален. Това обаче са бели кахъри на фона на страхотната визия и няколкото смазващо яки момента. Определено сме доволни.

„Flowers of War” е екранизация на романа „The 13 Women of Nanjing” на Ян Гелинг и разказва за американски свещеник, който спасява група проститутки и ученички от сигурна смърт по време на едно от най-кървавите събития в историята на Китай, познато като „Нанкинско клане”, в което японски войници убиват стотици хиляди китайски войници и цивилни и изнасилват между 20 000 и 80 000 жени след превземането на тогавашната столица Надзин (или Нанкин). Филмът е тазгодишното китайско предложение за „Оскар”.

Режисьор е Джан Имоу, а китайската премиерата на филма е 1 декември. Останалият свят ще го види в началото на 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

 1. Хубаво трейлърче. Филмът май ще е хубав и ще се изгледа.
  Вярно, че имаше един кадър от трейлъра, който показваше Бейл като „американски психар“. Хахаха
  П.С. Този трейлър ми напомня на един невероятен филм от тип „военни“ End Of All Wars… Просто невероятен филм и несъмнено мога да кажа, че е един от шедьоврите от такъв жанр филми 🙂

 2. Най-доброто нещо в епоса на Имоу „To Live“ беше ритъма – започва бавно и скромно и когато стига до военните сцени ти спира дъха.

 3. Бахти грозните надписи 🙂

  Ма кат гледам тва може да ме накара най-после да ида да гледам нещо ново на кино.

 4. Абе, има потенциал. 🙂
  Има странни неща, но може това да е просто от трейлъра, китайците ги монтират като за тях си. 🙂 🙂

 5. Сега си спомням че като гледах трейлъра отчето прелюбодестваше.
  Това позволено ли е?
  Големия шеф да не се кара нещо. 😉