Традицията повелява – връзката с предците да не се прекъсва и… да не секват приходите в касичките на Disney. В деня на детето не намерихме по-подходящо намигване към всички „малки, големи и още по-големи“… почитатели на рисувани приключения от тийзър-трейлъра на Смелата Ваяна 2 (Moana 2). Чудесно и оптимистично развитие на проекта е неговата трансформация от поредица, предвидена за Disney+, към нов пълнометражен филм след категоричното решение на големия бос Боб Айгър.

Обичайната практика в гигантското студио е да не ангажират едни и същи режисьори при опит за продължение на успешен проект – в случая новото морско приключение в южните морета на младата Моана и фукльото-полубог Мауи е поверено в ръцете на Дейв Дерек Джуниър – художник и сторибордист на любимия ни Megamind и Raya The Last Dragon, като Смелата Ваяна 2 ще бъде режисьорският му дебют. Негов сърежисьор е Джейсън Ханд, художник в екипите на Енканто и Зоотрополис. Време е за първи трейлър!

Първият филм с приключенията на тийнейджърката-мореплавател спечели над 687 млн. долара за Disney и още много повече с продажби на мърчандайз-стоки и с пласирането на филма в Disney+. За гласовете на главните герои в продължението отново са ангажирани младата Оули’и Кравальо и Дуейн Джонсън, а Алън Тъдик е подарил гласа си на Хейхей. В екипа музиканти, които работят по песните на филма, също има „рокади“ – носителите на „Грами“ Абигайл Барлоу и Емили Беар заменят чудния Лин-Мануел Миранда.

Ето какво гласи официалният синопсис на Смелата Ваяна 2:

Три години след първото пътешествие на Моана и Мауи, те отново опъват платна с интересен екипаж. След като чува зова на търсещите път към нея предци, Моана трябва да потегли към далечните морета на Океания – в опасните води я очаква приключение, за което тя дори не подозира…

Продуценти на Смелата Ваяна 2 (Moana 2) са Кристина Чен и Ивет Мерино. Премиерата на филма на голям екран е предвидена за 27 ноември 2024 – Денят на благодарността в Щатите винаги е благодатен момент за пласиране на филмови проекти, подходящи за семейно гледане. Да не забравяме, че някъде там в творческите прооекти на Скалата все още си фигурира идеята за игрална версия на първия филм – има (някаква) вероятност да се очаква тя да излезе на кино през лятото на 2026 година.

Ще очакваме по-детайлни трейлъри, защото обожаваме пътешествията – дори и когато са нарисувани!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *