Една от новините от последните месеци, към които се отнасяме с най-голямо недоверие, определено е тази, че Disney планират игрален римейк на Смелата Ваяна (Moana) – не разбираме какъв е смисълът да се прави нова версия на толкова нов филм и това е. Все пак обаче всичко показва, че проектът бавно и полека върви напред и поне от гледна точка на екип можем да се радваме, че Disney са успели да върнат хората, отговорни за предишния успех, както и да добавят някои нови, но обещаващи кадри.

Първо припомняме, че Смелата Ваяна разказва за младата дъщеря на полинезийски вожд, която иска да се откъсне от семейните си традиции и задължения и да намери собствения си път в живота като се впусне в приключения, които са ѝ забранени. Самият океан избира Моана за мисия, в която тя трябва да намери полубожеството Мауи и да върне магически артефакт на богинята Те Фити, за да опази острова от катастрофа.

Разбира се, този проект просто нямаше как да се получи без Дуейн Джонсън да се завърне в ролята на Мауи, за да ни изпее You’re Welcome. По-важното е обаче, че Лин-Мануел Миранда отново е част от екипа и ще се погрижи музиката да е на същото ниво и да се адаптира към „live-action” подхода. А’ули Кравальо, която озвучаваше Моана в оригинала няма да се завърне в ролята, но ще бъде изпълнителен продуцент на филма. Оригиналният сценарист Джаред Буш също се завръща, за да напише новия вариант на сценария, този път заедно с Дейна Леду Милър (Designated Survivor, Kevin Can F*ck Himself).

Вероятно най-важната новина е, че на режисьорския стол ще застане Томас Кайл, който очевидно знае как да работи с Лин-Мануел Миранда и неговата музика. Кайл режисира всеизвестния Хамилтън, както на Бродуей, така и заснетата постановка, която беше качена в Disney+. Той също така беше начело на In The Heights на Бродуей, отново на Миранда. Опитът му дори не е само на сцена – режисирал е пет от епизодите на Fosse/Verdon. Смятаме, че някой, който е работил дълго време с Миранда, знае отлично как да доведе визията му за неговата музика пред публиката. Надяваме се само Disney да им позволят реално да изпълнят собствената си артистична визия, а не да ги набутат в корпоративната им представа за това как трябва да изглежда филмът.

Оценяваме поне „на хартия“ желанието на Disney да наемат възможно най-добрите хора за този проект, но си оставаме скептични към цялостната идея. Тези филми освен това отнемат много време, така че предполагаме, че нова информация ще има чак догодина, но със сигурност ще се оглеждаме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. не разбираме какъв е смисълът да се прави нова версия на толкова нов филм и това е…..

    Вие сериозно ли?!

  2. Няма ли кой да спре това безумие? Черната русалка е пореден провал. Колко още пари трябва да изгубят за да се осъзнаят!?

  3. (NOT A COMMENT)

    Hi there,

    I hope this note finds you well.

    My name is Francisco Gonçalves, and I am reaching out to you today to propose a mutually beneficial advertising partnership.

    My proposal is simple and concise: maximize your marketing efforts and achieve higher returns for both sides.

    Want to know the values I offer?

    Thank you for considering this note, I am excited about the potential of working together and look forward to hearing from you soon.

    Warm regards,