В края на март месец успяхме да видим кратък тийзър от предстоящия нов филм от поредицата за Пришълеца на Феде Алварез. Заглавието е Пришълецът: Ромул (Alien: Romulus) и още тогава ви споделихме колко се вълнуваме за този проект. Искрено се надяваме Disney да повторят формулата, която изпълниха успешно с другата екшън-хорър поредица на Fox, а именно Хищникът. След катастрофалния Пришълецът: Завет, надеждата ни е Алварес да върне старото величие на това прекрасно и безмилостно създание.

Припомняме ви, че действието в Пришълецът: Ромул ще се развива между първите два филма от поредицата и ще бъде напълно самостоятелен филм. Най-вероятно създателите му ще се изкушат да включат някой и друг easter egg от други заглавия, но самата история няма да покрива нищо познато. Още от тийзъра усетихме хорър вайба на режисьора, който смело е решил да комбинира това с екшъна от втория филм на Джеймс Камерън. Неща, които новият трейлър затвърждава.

Вижте рекламата сега:

Усещането за слашър, комбиниран с пришълци, е едно от първите неща, които изскачат в съзнанието ни след тези кадри. Дали обаче това ще работи в контекста на вселената и създанията? Това предстои да разберем. Продължаваме да се вълнуваме и надяваме за нещо качествено и зловещо. Така или иначе летвата не е много висока след Пришълецът: Завет.

Ето какво ни очаква в новия филм, колкото и кратко да е описанието:

Млади колонизатори се изправят срещу най-смъртоносната форма на живот във вселената докато претърсват най-закътаните кътчета на изоставена космическа станция.

Представяме на вашето внимание и един нов официален плакат:

Идеята за предстоящия филм е на Феде Алварес, който лично я е предложил на Ридли Скот още преди години. Скот, след преждевременния край на предварително планираната трилогия, е потърсил обещаващия хорър режисьор и му е предложил шанс да реализира мечтата си.

Припомняме ви също така, че това не е единственият проект, който ще видим през следващите години във вселената на Пришълеца. Ноа Хоули работи по сериал за любимите ксеноморфи, който ще се развива векове преди познатата история и ще бъде ситуиран на Земята. Проектът няколко пъти беше забавян, но през януари месец тази година снимките бяха възобновени и се очаква да дебютира в началото на следващата.

Пришълецът: Ромул (Alien: Romulus) е режисиран от Феде Алварес, който е и сценарист заедно с Родо Саягуес. В ролите ще видим Изабела Мърсед, Кейли Спейни, Арчи Рено, Дейвид Джонсън, Спайк Фърн и други.

Филмът ще се появи по кината на 16 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. Визията е прекрасна. Ще е истинско бижу ако притежава и сценарий.

    1. Не ли това на което всички се надяваме 🙂

  2. Голям трейлър няма що! След като Дисни го правят този филм, тогава ще е голям…провал!
    А кастът е цветен, разбира се! Има китайка с бръсната глава, латино женска, негро, латино и една бяла женска, която била участвала в Дисни версията с чернокожа малка русалка!
    Направо кърти всичко дотук! Ха-ха! Май е по-добре да го пуснат по Дисни Ченъл!

    1. Ксенофобията е ретро, ала ксеноморфията — не 🙂

  3. За сега ми допада много и хайпът е висок. Трейлърът е брутален, но така беше и с трейлърите на „Прометей“ и „Завет“ , а накрая видяхме какво стана. Надявам се, че Алварес ще отсрами бай Ридли

  4. Явно не съм от аудиторията на този филм! Той и без това е насочен към Z поколението, даже на Алфа! Като се има предвид каста на филма, на който общия брой години, е не повече от 100! Ха-ха! Изглежда е било на ред да направят Пришълец с тийнейджъри!
    Дали ще е с Рейтинг G или може би с PG?!

    1. Напълно сериозен съм! Кой ще го гледа този филм с R райтинг, но с тийнейджъри?! Или поне приличащи на такива, което определено е търсен ефект!😉🤣

  5. Простотия. Холивуд е тотално изхабен и изчерпан. Молете се за душите си, защото Страшния съд идва!

  6. Видимо смотан каст и напудрен трейлър. Все пак има шансове Alvarez да направи прилична сеч.