Дългите години чакане са към своя край. Макар да трябва да изтраем чак до Коледа, за да видим финалната версия на Носферату (Nosferatu) на Робърт Егърс, то сега можем да се насладим на трейлър. В края на 2023 г. дебютира първия кадър, после се появиха и още снимки, но… друго си е най-после и истинско действие. Няма да ви лъжем, за някои от нас Носферату е едно от най-чаканите заглавия и силно се надяваме да оправдае изключително големите ни надежди.

Припомняме ви, че опитът на Егърс да направи римейк на нямата класика на Фридрих Мурнау се простира над осем години назад във времето. Още след завършването на своя дебют Вещицата, младият режисьор се беше наточил за нов и още по-ужасяващ ужас. Уви, трябваха му цели два филма преди това, за да стигне до желания си проект.

Вижте и първия трейлър на Носферату:

През 2022 година оригиналният Носферату чества сто години от създаването си. Той е неофициална адаптация на класиката на Брам Стокър Дракула – продуцентите от Prana Film не получават правата върху книгата, което ги кара да сменят имената на героите. Все пак те снимат и изкарват филма си, който веднага бива нападат от близките на Стокър. Дълго време Носферату се е считал за изгубен, но можем само да се радваме, че копия са оцелели въпреки съдебното решение да бъде унищожен.

Разбира се, това не е първия опит за римейк. Може би най-популярният е този на Вернер Херцог от 1979 с Клаус Кински в титулярната роля.

Вижте и няколко снимки от Носферату:

Носферату (Nosferatu) е режисиран от Робърт Егърс (Вещицата, Фарът, Викингът) по негов сценарий. В ролите, освен Лили-Роуз Деп и Бил Скарсгард, ще видим още Уилям Дефо, Никълъс Холт, Ема Корин, Арън Тейлър-Джонсън и др.

Премиерата е предвидена за 25 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment