Всяко пътешествие крие опасност от изгубване, но не всяко изгубване е вследствие на пътешествие. И въпреки че малко неща са по-зловещи от това да се залутате в открито море, човек може да се изгуби във взаимоотношенията с близките си, може да се изгуби в мислите, емоциите и съвестта си, а дори и в усещането си за това кое е реално и кое не.

Редакторският колектив на „Кинематограф“ се впуска в изследване на темата в новата си програма Изгубени. Макар и акцентът да е върху изгубването в открито море, от най-голямата платформа за късо кино в България са подготвили филми, които надникват и в по-абстрактния смисъл на това да бъдеш изгубен.

Заповядайте на 12-ти юни от 19:30 часа в CineGrand, София, за да се насладите на най-силните елементи на доброто кино – драма, съспенс, черен хумор и красиви гледки.

Ехо II

Премиера за вечерта ще бъде филмът Ехо II на режисьорът Йордан Михайловски, а самият той ще бъде гост за дискусия с публиката. Неговият филм ни отвежда на борда на една яхта, чийто екипаж се вижда в чудо, след като капитанът яде отровна риба и изпада в безсъзнание. Лодката е изгубена в морето, а хората на нея започват да губят ума си. За капак на всичко това, отнякъде се появява един мъж, който по чудо е оцелял сред морските вълни. Проблемът е, че кораб без капитан е като филм без режисьор. Какво да правят сега?

Сред другите филми има заглавия от България, Великобритания, Германия и Сърбия. Истории, които ще подложат на тест ценностната ви система, ще ви поставят пред сложни избори, и ще ви разведрят с нелепостта на ситуациите, в които човек може да изпадне.

За повече информация относно събитието и пълната програма на „Кинематограф“  можете да посетите – https://kinematograf.bg/programa

 Събитието се организира с подкрепата на Столична община.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *