Ферари съвсем скоро ще пристигне у нас и вълнението се покачва. В промотирането на предстоящия си филм Майкъл Ман немалко пъти е споменал, че иска следващият му проект да бъде екранизация на романа му Heat 2, който е продължение на епохалната му криминална класика. Сега получаваме новина, че вечно заетият режисьор подготвя и друг проект, който би искал да осъществи в близкото бъдеще.

Заедно с голямото корейско студио CJ ENM Ман подготвя англоезична адаптация на криминалния трилър Veteran, който стана голям хит, когато излезе през 2015 (тогава бе четвъртият най-успешен филм корейски филм). Плановете са в начален етап и не е ясно как ще се развият нещата, но се говори, че Ман бил почнал да работи върху версия на сценария преди началото на стачката на сценаристите по-рано тази година. Дали ще реши да режисира филма, не се знае, особено имайки предвид колко е пълен графикът за му следващите няколко години, но ако проектът се осъществи, сигурно е, че поне до някаква степен върху него ще стоят отпечатъците на Майкъл Ман.

Оригиналният корейски филм е блокбъстър с много хумор, но Ман никога не е бил по шегите. За сметка на това историята звучи изцяло като негов филм – полицай срещу престъпник. Във Veteran обаче въпросният престъпник всъщност е бизнесмен и честното ченге трябва да работи, за да защити жертва на негова бизнес сделка. Макар и филмът да се развива в Кореа, Ман най-вероятно ще иска да го премести в някой американски град.

Имайки предвид, че филмът очевидно е повлиян от самия Майкъл Ман, не сме сигурни защо той би искал да тръгне по такава територия. Много режисьори, след достатъчно време в индустрията, стават достатъчно разпознаваеми стилово, че да наблегнат на повърхностни реконструкции на собствения си стил. Ман е избегнал това досега, но подобен римейк ни звучи именно като нещо толкова предъвкано. На този етап не ни вълнува, но е твърде рано да се каже, а и Ман почти със сигурност ще се заеме първо с продължението на Жега, най-вероятно с участието на Адам Драйвър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *