Независимо от факта, че не всички в „операционния“ екип са почитатели на специфичния хумор от преди 30-40 години в стил Лесли Нилсен и Голо оръжие или Чарли Шийн и Смотаняци, не може да не обърнем внимание на факта, че дори ебавката Космически топки (Spaceballs) на Мел Брукс ще се сдобие със… съвременна вариация на тема фантастични-майтапи.

Преди известно време попаднахме на информация от Variety, че Amazon MGM Studios са ангажирали за тази задача Джош Гад, както и самия Мел Брукс (който този петък навърши… 98 години!) – предполага се, че те ще решат да се бъзикат с някой от актуалните фантастични сюжети. Ако този творчески дует реши да прави (директно) продължение на филма от 1987, резултатът би бил доста предвидимо скучен – все пак знаем какво се случи с франчайза Star Wars в последните години. Но пък филмовото пространство разполага с Дюн, супергеройската вселена на Marvel, Интерстелар и какво ли още не като теми за комедийно разчепкване.

Режисьор на новия Космически топки ще бъде Джош Грийнбаум (Barb and Star Go to Vista Del Mar, Strays), сценаристи са Бенджи Самит, Дан Ернандес и Джош Гад, а Кевин Салтър е изпълнителен продуцент. Самит и Ернандес са работили успешно като сценарен дует по Pokémon: Детектив Пикачу, Семейство Адамс 2, Костенурките нинджа: Пълен хаос, Lego Star Wars: Rebuild The Galaxy – вярваме, че ще се справят и с новите Космически топки.

Възхищаваме се на енергията на столетника Мел Брукс, който наскоро написа и продуцира History Of The World, Part II, продължение на филма му от 1981 година. Ще следим за ъпдейти по фентъзи-комедията, която се подготвя – интересно ни е също така дали някой от оригиналния актьорски екип на Космически топки ще се завърне в продължението. Бил Пулман, Рик Моранис или Дафни Зунига – готови ли сте? Ще се ослушваме за новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Напълно излишен проект.
    Дисни са поели пародията в свои ръце.
    Само че не са смешни , ама той и Мел Брукс е повече “ miss“ отколкото „hit“ .