Преди 12 години в програмата на фестивала в Кан филмът на Лий Даниелс The Paperboy бе номиниран за „Златна палма“, а в началото на следващата година Никол Кидман получава номинация за „Златен глобус“ за своята роля като поддържаща актриса в него. Споменаваме го, защото отзивите за историята, разказана по реални събития, случили се нейде във Флорида, получи хвалебствени отзиви, а ние си го спомняме като изключително силен филм и благодарение на актьорските изпълнения на Матю Маконъхи, Джон Кюсак и (тогава все още) младия Зак Ефрон. Но за всеки човек на тази земя важи максимата „никога не е късно да станем за резил“, а лейди Кидман и мистър Ефрон я доказват на практика с новия филм, в който участват – A Family Affair.

Много трудно ни е да си представим, че филмът е написан и режисиран от един легендарен творец в киното – Ричард Лаграванезе, номиниран за „Оскар“ за сценария на Кралят на рибарите на Тери Гилиъм, написал Мостовете на Медисън за Клинт Истууд, Огледало с две лица за Барбра Стрейзънд, Повелителят на конете за Робърт Редфорд, Behind the Candelabra за Стивън Содърбърг… Според определенията на Netflix A Family Affair трябва да бъде секс-комедия, любовна история и семейна драмедия, ала това, което виждаме в трейлъра, може да провокира само отчаян face-palm…

Харесваме и много уважаваме Никол Кидман, но тази (уж) фриволна авантюра с нищо не обогатява филмографията ѝ. Почти 40-годишният вече Зак Ефрон от известно време се премести за постоянно в Австралия и през годините участва в различни интригуващи, сериозни филми, но и в тотални простотии като вариантите на Да разлаем съседите със Сет Роугън и Ох, на дядо! с Робърт де Ниро. Някак си на него може да му се размине това „стъпване накриво“, а сигурно и на нея няма да престанат да ѝ предлагат други стойностни роли, но без да имаме каквито и да било пуритански предразсъдъци Кидман в ролята на MILF, яхнала Ефрон в случая ни идва в повече.

Все пак не може да пропуснем и другите действащи лица – основна роля в A Family Affair е поверена и на Джоуи Кинг (която не сме гледали в The Kissing Booth, но доста харесахме в Убийствен влак). Тя е дъщерята на героинята на Кидман и подчинена на героя на Ефрон – самовлюбена филмова звезда, който завъртява главата на мамчето и всичко в отношенията между тримата се оплита в кошмарен Гордиев възел. В актьорския екип участват още Лиза Коши, както и легендите Шърли Маклейн (която скоро навърши 90 години!) и Кати Бейтс.

Появата на A Family Affair в Netflix е предвидена за 28 юни 2024.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *