Всички знаем, че семейните отношения са сложни, а особено добре го знаят кино творците, представящи филмите си на филмовите фестивали – практически всяка втора продукция е за някакъв скандал в семейните отношения. Малко неща обаче могат да ни развълнуват така, както подходът към тази универсална тема по оригинален начин, особено пък когато включва нов обещаващ артист, добри актьори и заигравка с жанровете.

С удоволствие споделяме трейлъра на обещаващия пълнометражен дебют на Никлас Ларсон, наречен Mother, Couch. Сценарият е написан от Ларсон, който адаптира романа Mamma I Soffa на Йеркер Вирдбор. Когато видите трейлъра по-надолу, веднага ще разберете защо се вълнуваме толкова – изглежда, че особената атмосфера, с която скандинавското кино се отличава, някак си е пренесена в една доста разбираема англоезична рамка, но в същото време жанрови изненади се крият зад всеки ъгъл.

Историята разказва за три отчуждени пораснали деца, които се събират, когато възрастната им майка отказва да си тръгне от мебелен магазин. Магазинът пък сам по себе си е управляван от двама братя близнаци и крие доста повече тайни, отколкото предполагаме.

Първокласният актьорски състав, който поема ролите, е воден от любимеца ни Юън Макгрегър и несравнимата Елън Бърстийн, а около тях са Рис Ифанс, Лейк Бел, Тейлър Ръсел, Лара Флин Бойл и Ф. Мъри Ейбрахам.

Вижте трейлъра на Mother, Couch сега:

Изглежда направено по поръчка за фенове на точно определен тип инди филми, които не влизат лесно в рамки, но изглеждат сякаш докосват всичките ни любими неща – има семейна драма, изследване на характери, но и жанрови елементи и дори специални ефекти. Мистерията на магазина ще бъде на фокус, но основният движещ елемент на историята очевидно ще бъдат отношенията и неразбирателствата, които това семейство има от години.

Mother, Couch изглежда като идеална площадка едни страхотни актьори да развихрят способностите си, но и страхотен начин да се запознаем с Никлас Ларсон и явно нестандартната му визия за това какво може да представлява киното. Стискаме палци да сме прави и крайният резултат да е също толкова интересен, колкото е трейлъра.

Mother, Couch е режисиран от Никлас Ларсон.

За момента премиерата е обявена само в определени кина от 5 юли, но ще се ослушваме за стрийминг сделка.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *